Met het Over het IJ Festivalbandje krijg je van 5 t/m 14 juli:

  • tien dagen lang onbeperkt toegang tot zo’n 30 voorstellingen van de jongste generatie locatietheatermakers, overal in en om het festivalhart
  • gratis toegang tot de afterparties in Sexyland
  • korting aan de bar op drinken in het festivalhart op de NDSM-werf

Alleen tijdens het slotweekend van zaterdag 13 en zondag 14 juli betaal je voor het Over het IJ Festivalbandje slechts € 10,-. Dit omdat het bandje nog maar twee dagen geldig is.

Er is in combinatie met een reguliere voorstelling ook een dagbandje verkrijgbaar à € 6,-.
Liever alleen een dagbandje? Ook dat kan! Tot 17.00 uur zijn losse dagbandjes à € 6,- te koop bij de kassa in het festivalhart.

Let op: je hebt geen festivalbandje nodig om een reguliere voorstelling te bezoeken.


Het festivalbandjesprogramma

Tot het festivalbandjesprogramma behoort het iconische Zeecontainerprogramma: tien mini-locatietheatervoorstellingen of -installaties in, op of om een zeecontainer. Ze zijn speciaal voor Over het IJ Festival gemaakt door jonge makers, deels aangedragen door Dood Paard, Afslag Eindhoven, Dansmakers Amsterdam, DEGASTEN, Golden Palace en HKU - MA programme Scenography.

Het festivalbandje geeft ook toegang tot vijf voorstellingen van nieuwe makers op diverse locaties op en om het festivalhart: Sheralynn Adriaansz, Lotte Rischen, Lotte Boonstra, CHRONOS en Rita Hoofwijk. De voorstellingen komen tot stand in samenwerking met gerenommeerde gezelschappen uit heel Nederland, waaronder Likeminds, Maas, ICK en Dansmakers Amsterdam.

Ook Over het IJ Festival LAB is onderdeel van het festivalbandjesprogramma: een residentieprogramma waarin locatietheatermakers in drie weken samen met het publiek nieuw werk ontwikkelen en experimenteren met nieuwe vormen van kunst en locatietheater. Deelnemende makers zijn BetweenTwoHands, Emke Idema, LIPS&KNOBEL, Tamar Blom | Wild Vlees en TB RUUT, powered by de Veenfabriek.

Met het festivalbandje bezoek je Het Atelier: een talentontwikkelingstraject van Over het IJ Festival en Oerol, waarvoor drie makers hun eigen theatertaal en een blauwdruk voor nieuw werk ontwikkelen, zowel op de NDSM-werf als op Terschelling: Marinke Eigenraam (Schweigman&), Warre Simons (Kamperoperahuis) en Igor Vrebac (De Nieuwe Oost).

Tot slot bezoek je met het festivalbandje Performance Technology Lab #1: een broedkamer voor nieuwe theatrale vormen, verhalen en toekomstscenario’s in Moving Arts Centre Amsterdam, een gloednieuwe film-broedplaats in wording.

Koop hier je Over het IJ Festivalbandje