Op zoek naar antwoorden op de vraag wat het spreekwoordelijke gronden betekent in onze tijd.

Marinke Eijgenraam | In Ogenschouw - een bedrieglijke belofte tot gronden

Foto: Marinke Eijgenraam

Levend in een wereld van gedachten, impulsen en constante prikkels vraagt Marinke Eijgenraam zich af of de echte tastbare wereld nog wel tot haar spreekt. “In hoeverre vind ik vaste grond in de omgeving waar ik letterlijk met mijn voeten in sta of bevinden mijn wortels zich in een ontastbare wereld van gedachten?”

In Ogenschouween bedrieglijke belofte tot gronden is een vervolg op het beeldende onderzoek Connotatie waarin Marinke op zoek ging naar de zeggingskracht van een serie beelden zonder logisch verband. Met In Ogenschouw gaat zij ditmaal samen met haar team en publiek op zoek naar antwoorden op de vraag wat het spreekwoordelijke gronden in onze tijd betekent. Is het gemakkelijker om te gronden in een omgeving die we helemaal naar eigen hand en wens hebben ingericht of is juist dat wat we als natuur beschouwen het landschap waar we per definitie het beste gronden?

SPEELDATA EN -TIJDEN
vrij 5 juli: 19.30
za 6 juli, zo 7 juli en za 13 juli: 15.00
di 9 juli t/m vrij 12 juli: 17.00

Producent: Oerol en Over het IJ Festival in co-productie met Schweigman&, concept en maker: Marinke Eijgenraam, performers: Ivar Schutte en Luuk Weers, creatief producent: Antsje van der Zee, artistieke begeleiding: Maurice Bogaert, met dank aan: Fonds Atelier Oerol