Diederik Kreike en team toonden in het kader van Het Atelier (het gezamenlijke talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ) de eerste resultaten van het project a queer.obj op Terschelling. Deze zomer ging de voorstelling in première tijdens Over het IJ festival op de NDSM Werf.  Ze nodigden het publiek uit om mee te gaan in een zoektocht naar nieuwe verhalen en een nieuwe taal. Het project adresseert de worsteling bij het vormen van de eigen identiteit, in een wereld waarin sociale media dit proces beïnvloeden. De verwachtingen van de samenleving over hoe we onszelf digitaal presenteren, maar ook de eenzaamheid en hardheid die hierbij komen kijken, zijn intens voelbaar in zijn werk.

De jury herkent het lef van Diederik Kreike om met dit thema op deze locatie een voorstelling te maken. De interactie die tijdens het werkproces ontstond met omwonenden en de manier waarop het team een band met hen creëerde en hen mee wist te nemen in de thematiek van de voorstelling was heel bijzonder. Er zat een kwaliteit in de wijze waarop de locatie en het landschap daaromheen waren ingezet in de voorstelling.

De jury wil het werk en de missie van Diederik Kreike stimuleren en ziet wat die kan bereiken bij het krijgen van de ruimte om zelf zonder restricties te maken.

Lees het juryrapport hier