Over het IJ presenteert tijdens ROEF op 7 en 8 juni doorlopend tussen 17.00 en 23.00 uur DOWN IS UP: On getting your head submerged in an iceberg. Een performatieve installatie van Hilda Moucharrafieh en Paula Chaves over hoe we om kunnen gaan met ingrijpende veranderingen op het gebied van klimaat, economie, grenzen en hoe we samenleven.

DOWN IS UP
DOWN IS UPOn getting your head submerged in an iceberg is één van de projecten die we presenteren buiten ons jaarlijkse festival op de NDMS-werf, en waarmee we ons verbinden aan actuele stedelijke thema’s. In het geval van ROEF zijn dat duurzaamheid, stedelijke innovatie, nieuwe manieren van samenleven en het optimaal benutten van de publieke ruimte.

Hilda Moucharrafieh en Paula Chaves
Hilda Moucharrafieh maakt interactieve installaties onder de naam The NarrativeCollective. In haar werk staat de relatie tussen mediatechnologieën en het menselijk lichaam en gedrag centraal. Paula Chaves is een Colombiaanse choreograaf, performer en activist uit Amsterdam. Zij werkt vanuit een fascinatie voor de verhouding tussen documentair en journalistiek materiaal aan de ene, en fictie, magie en kwantummechanica aan de andere kant.

ROEF
ROEF is hét rooftopfestival van Amsterdam en laat zien wat er allemaal wel niet kan op de Amsterdamse daken. Daken bieden ruimte voor bewoners, voor stadsparken, moestuinen én energieopwekking. Op 7 en 8 juni presenteert het festival tussen 13.30 en 23.00 uur een divers programma met talks, livemuziek en theatrale verrassingen. Dat alles op 14 groene, innovatieve daken in Amsterdam Centrum, Oost en Noord. Deelnemende daken zijn naast die van OBA die van o.a. HOPP Amsterdam, NEMO Science Museum, Volkshotel, Sea Palace en A'DAM Lookout.

OBA
Het maken van kunst op en met de OBA, misschien wel de meest toegankelijke culturele instelling van Amsterdam, past bij ons streven naar een inclusieve praktijk: alle lagen van de bevolking komen hier samen. Voor de kunstenaars is het een speciale uitdaging om nieuwe betekenis te geven aan een locatie die voor zoveel mensen al een belangrijke functie vervult in hun dagelijks leven.

Praktische informatie
DOWN IS UP tijdens ROEF
7 & 8 juni doorlopend tussen 17.00 en 23.00 uur
OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam

DOWN IS UP is te bezoeken met een dagticket voor ROEF à € 23,75, of een weekendticket à € 38,75. Tickets zijn te koop via https://roefamsterdam.nl/tickets.

Voor meer informatie: zie https://roefamsterdam.nl.