Nieuws | 16 april 2019

Early Bird Over het IJ Festivalbandje nu te koop

Het Over het IJ Festivalbandje: hét passe-partout voor tien dagen tegendraadse, eigenwijze en vernieuwende voorstellingen van de jongste lichting locatietheatermakers, in en om het festivalhart op de NDSM-werf. Het festivalbandje geeft toegang tot alle voorstellingen van het Zeecontainerprogramma, het Nieuwe Makers Programma en het Atelier. Koop 'm tot 15 mei voor het speciale Early Bird tarief van € 10,-.

Zeecontainerprogramma
Tien jonge makers toveren tijdens Over het IJ Festival 2019 ieder op volstrekt unieke wijze een zeecontainer om tot minitheater. De makers zijn deels aangedragen door gerenommeerde gezelschappen uit heel Nederland, waaronder Dansmakers Amsterdam, Afslag Eindhoven en DEGASTEN.

Nieuwe Makers Programma
Met het festivalbandje ga je op ontdekkingstocht langs spannende locaties op de NDSM-werf. De verste lichting locatietheatertalent, speciaal door ons geselecteerd, presenteert hier avontuurlijk en verfrissend nieuw werk. Veel makers ken je van voorgaande edities, waaronder Chronos, Rita Hoofwijk en Sheralynn Adriaansz. Er zijn ook voorstellingen van Lotte Rischen, Lotte Boonstra, en anderen. Het complete Nieuwe Makers Programma maken we binnenkort bekend!

Het Atelier
Drie nieuwe makers onderzoeken voor het Atelier, ons gezamenlijke talentontwikkelingstraject met Oerol, hun eigen theatertaal en ontwikkelen een blauwdruk van nieuw werk. Ze doen dit zowel op Terschelling als op de NDSM-werf. De makers zijn aangedragen door drie partners in talentontwikkeling: Marinke Eijgenraam (Schweig-man&), Warre Simons (Kameroperahuis) en Igor Vrebac (De Nieuwe Oost).

Tot #OHIJ19
Kom op Facebook, Instagram en Twitter alvast in de festival-stemming met vooruitblikken op het festivalprogramma. Graag tot ziens tijdens #OHIJ19!

Early Bird Over het IJ Festivalbandje nu te koop