Nieuws | 24 juni 2019

Masterclass schrijven voor locatietheater van Simon Allemeersch

Samen met De Tekstsmederij presenteren we op 9 juli een masterclass schrijven voor locatietheater van de gerenommeerde Vlaamse theatermaker en -schrijver Simon Allemeersch. Meld je uiterlijk 28 juni aan.

Wil jij voor locatie schrijven, maar weet je niet precies waar te beginnen? Of wil je onderzoeken hoe je op basis van een locatieconcept of -idee tot een tekst komt? Zou je graag een actuele (sociale) context in je schrijfwerk willen verwerken, maar vraag je je af hoe je dat het beste kunt doen? Geef je dan nu op voor de Masterclass schrijven voor locatie(theater)!

Op dinsdag 9 juli 2019 organiseren we samen met De Tekstsmederij een masterclass schrijven voor locatie van de gerenommeerde Vlaamse theatermaker en -schrijver Simon Allermeersch. Samen met collega professionals onderzoek je wat het betekent om te schrijven voor locatie en hoe je vanuit onderzoek en locatiebezoek tot een nieuwe tekst kunt komen.

Simon Allemeersch (1980) studeerde Germaanse Talen aan de KU Leuven en volgde daarna de regieopleiding aan het Rits in Brussel. Hij won in 2006 de prijs voor Jong Theater op TAZ met zijn eindwerk Marre de Boire en ontwikkelt sindsdien zijn eigen theaterwerk, steeds in samenwerking met andere kunstenaars en wetenschappers. Met Het fantastische leven van de heilige sint Christoffel zoals samengevat in twaalf taferelen en drie liederen won hij samen met Barbara en Stefanie Claes, Jeroen Van Herzeele, en Giovanni Barcella de Roel Verniersprijs en werden zij geselecteerd voor het theaterfestival 2012 en voor Circuit X.

De Tekstsmederij wil theaterschrijvers de kans geven hun praktijk te intensiveren. In een kleine groep en onder leiding van een inspirerende en bewezen professional verdiep je je tijdens deze masterclass in een specifieke context, en creëer je handvatten en technieken om zo je schrijverschap verder te bekwamen of aan te scherpen.

Voor wie: alle theaterprofessionals die zich graag willen verdiepen en/of bekwamen in het schrijven voor locatietheater, of op basis van een locatie tot een theaterstuk willen komen.

Locatie: Over het IJ Festival, NDSM Werf Amsterdam
Wanneer: dinsdag 9 juli 2019, aanvang: 12:00 uur (onder voorbehoud) 
Kosten: deelname bedraagt € 75,00 (incl. diner + festivalbandje Over het IJ)
NB: ’s avonds bezoeken we gezamenlijk ‘het atelier’ (aanvang: 19:00 uur)

Aanmelden: aanmelden kan met een korte motivatie (max 200 woorden) en een cv. meld je aan vóór 28 juni 23:59 uur via aanmelden@detekstsmederij.nl.

Masterclass schrijven voor locatietheater van Simon Allemeersch