Nieuws | 30 april 2020

Mick Stevens per 1 mei zakelijk leider Over het IJ

We zijn blij en trots om te melden dat Mick Stevens per 1 mei start als zakelijk leider van Over het IJ. Mick is sinds mei 2019 al junior zakelijk leider van Over het IJ en groeide sindsdien door binnen onze organisatie. In Mick hebben we een bevlogen, betrokken, inventieve, energieke en precieze zakelijk leider gevonden, een grote aanwinst voor ons team.

Mick neemt het stokje over van Thomas Royé, die sinds 2018 samen met algemeen en artistiek directeur Simone Hogendijk de directie vormde van Over het IJ. We zijn hem zeer erkentelijk voor de afgelopen twee jaar, waarin hij ons met verve ondersteunde. Vanaf 1 mei richt hij zich volledig op Via Rudolphi, waar hij sinds september 2019 werkzaam is als creatief producent.

Talentontwikkeling staat hoog bij ons in het vaandel. We bieden graag een begeleidingsbedding waarin zowel makers als professionals werkzaam voor de organisatie zich voortdurend kunnen blijven ontwikkelen. Zo leerde Mick onder begeleiding van Thomas de fijne kneepjes van het zakelijk leiderschap kennen en gaven we haar de tijd en het vertrouwen om haar weg te vinden.

Mick: 'Wat me sterk aanspreekt aan Over het IJ is de verbindende rol die de organisatie speelt in een stedelijke context. In alle kunstproducties van Over het IJ werken publiek, kunstenaars en bewoners hecht met elkaar samen. Als zakelijk leider pak ik graag eenzelfde rol van verbinder. Ook zet ik me graag in voor het coachen, inspireren en adviseren van nieuwe makers en jong zakelijk talent.’

Mick Stevens (1993) werkte na het behalen van haar master Theatre Studies aan de Universiteit van Amsterdam als assistent zakelijk leider, zakelijk adviseur en productieleider. Ze deed dit onder andere bij Festival Cement en de Uitmarkt. Sinds 2018 volgt ze het leertraject voor jonge zakelijk leiders en creatief producenten van Festival Cement: De Metselarij. Via dit traject kwam Mick in mei 2019 in gesprek met Over het IJ en werd aangenomen als junior zakelijk leider. Een jaar later, per 1 mei 2020, gaat ze aan de slag als zakelijk leider van Over het IJ.

Mick Stevens per 1 mei zakelijk leider Over het IJ