Derde- en vierdejaars studenten van de ATKA krijgen de kans om in de Meervaart, onder de vleugels van alle partners, een eigen productie te ontwikkelen. De producties vertrekken vanuit nieuw geschreven materiaal. De jonge theatermakers zorgen zelf voor de productie van hun voorstelling, onder begeleiding van George en Eran Producties, de Meervaart en de Toneelschool.

Het ondernemerschap van de jonge makers wordt verder ontwikkeld door middel van een tiental colleges, gegevens door de partners van NEW STU.F. Onderwerpen die hierin worden behandeld zijn onder meer: wat is de zakelijke uitwerking van een artistiek idee, hoe stel je een begroting op, hoe produceer je een stuk, hoe schrijf je een subsidieaanvraag, welke fondsen zijn er, wat kun je verwachten van een impresariaat, hoe presenteer je je plannen bij programmeurs, hoe verloopt de communicatie met theaters en wat is belangrijke informatie voor je publiek.

Over het IJ geeft de studenten een workshop met als insteek locatiebewustzijn, over de betekenis die een idee krijgt in verschillende contexten. Aansluitend hierop biedt Oerol een residentieweek aan waar de studenten kennis maakten met het festival en verdere masterclasses krijgen in het theatermaken op locatie. De groep gaat in juni naar het eiland om hun producties onder begeleiding van Oerol verder te bewerken en te relateren aan de omgeving daar.

In de laatste 2 weken van het traject worden de voorstellingen gemonteerd in de Meervaart. Hier vindt ter afsluiting een driedaags festival plaats. Tijdens deze drie dagen staan alle ruimtes in het theater in het teken van NEW STU.F en de presentaties van de deelnemers. Tijdens het festival kijken de partners of er mogelijk een vervolgtraject georganiseerd kan worden. Dat kan in de vorm van een deelname aan Over het IJ, Oerol en/of Het Debuut van Via Rudolphi.

Voorstellingen 24 t/m 26 april in de Meervaart: Route 1 | Route 2