Nieuwe makers in en rondom het festivalhart
In en om het festivalhart op de NDSM-werf is opnieuw een avontuurlijk programma te zien van jonge locatietheatermakers. Natuurlijk komt het Iconische Zeecontainerprogramma terug. Ook is er het Nieuwe Makers Programma, op spannende stedelijke locaties. De Dansers, Johannes Bellinkx, Rita Hoofwijk, Luit Bakker, Sam Scheuermann, Marte Boneschansker, Iris van der Ende en Zinzi Oegema/TENT waren eerder op het festival te zien, en groeien door.

Ferrotopia: Over het IJ Festival LAB
Het festivalhart op de NDSM-werf kent dit jaar een bijzondere toevoeging: het kunstwerk en paviljoen Ferrotopia van Atelier Van Lieshout, neergezet door onze samenwerkingspartner Stichting NDSM-werf. Hier presenteren we een speciaal residentieprogramma van locatietheatermakers en kunstenaars: Over het IJ Festival LAB. Makers als Bart van de Woestijne, Nick Steur, Rita Hoofwijk en Merel Smitt gebruiken Ferrotopia als werkbasis en -plaats, en ontwikkelen en presenteren er nieuw werk. Zij doen dit tijdens het festival in samen met jou en vele andere festivalbezoekers.

Grotere voorstellingen
In 2018 zijn er opnieuw ook grotere locatietheatervoorstellingen van nieuwe en gevestigde makers en gezelschappen te zien. We presenteren Wild Vlees in coproductie met Frascati, en De Stal van Dingo samen met Tolhuistuin. Een aantal festival- en publieksfavorieten laten hun nieuwste voorstelling zien: Collectief Walden (coproductie met Over het IJ Festival) en Project Wildeman. Ook op het programma: een melodramatisch energieconcert van Naomi Vellisariou/Theater Utrecht/Rudolphi Producties/C-TAKT en projecten van Timen Jan Veenstra (coproductie met Over het IJ Festival), BonteHond, Via Berlin, De Gasten, ICK/Amsterdams Andalusisch Orkest, Andrea Božić/TILT en Willemijn Zevenhuizen/Pink Flamingooo. Het volledige programma van Over het IJ Festival 2018 is begin mei bekend. Ook start dan de kaartverkoop.

Voorpret op social media
Blijf je graag op de hoogte van de totstandkoming van de zesentwintigste editie van Over het IJ Festival? Op Facebook, Twitter en Instagram vertellen makers de komende maanden over de totstandkoming van hun #OHIJ18-producties. Altijd als eerste op de hoogte van elke wetenswaardigheid? Zet jezelf op aanwezig in het Facebookevenement. Tot #OHIJ8!