Nieuws | 1 april 2021

OPEN CALL: Wij zoeken makers voor het zeecontainerprogramma van Over het IJ Festival 2021!

Ben jij een nieuwe maker of kunstenaar en heb jij een idee voor een mini-locatievoorstelling in, op of om een zeecontainer? Meld je dan aan voor de Open Call Zeecontainerprogramma.

Click here for the English version!

Over het IJ gelooft hartstochtelijk in kunst die niet alleen over de samenleving gaat, maar ook midden in de samenleving staat. De stad is de inspiratiebron én het podium. Eén van de iconische projecten van het festival is het Zeecontainerprogramma, waarin nieuwe makers een mini-locatietheatervoorstelling ontwikkelen van ongeveer 15 minuten in, om of op een zeecontainer op de NDSM-werf. Je presenteert de voorstelling / installatie doorlopend of meerdere keren per dag van 9 tot en met 18 juli tijdens Over het IJ Festival 2021. Binnen het ontwikkeltraject krijg je artistieke en productionele begeleiding.

Waar de Zeecontainer al een uitdaging op zichzelf is, vormt de huidige tijd dat ook: een veilige 1,5 meter afstand tussen makers en publiek en het inperken van de kans op besmetting. Over het IJ daagt je uit bovengenoemde restricties in te zetten in het zoeken naar nieuwe vormen om ook in 2021 toch nabijheid en intimiteit met je publiek te creëren, op een veilige manier zonder artistieke concessies te doen.

Lees hier meer over het project, de aanmelding en de voorwaarden.

OPEN CALL: Wij zoeken makers voor het zeecontainerprogramma van Over het IJ Festival 2021!