Nieuws | 1 januari 2018

Over het IJ Festival neemt deel aan nieuw initiatief ‘Geef een Toegift’

De Verenigde Podiumkunstenfestivals, het samenwerkingsverband van meer dan 40 landelijke festivals, start dit jaar met het project ‘Geef een Toegift’. Festivalbezoekers krijgen de optie een extra kaart voor voorstellingen tijdens Over het IJ Festival 2018 te kopen, voor andere personen die eveneens graag het festival willen bezoeken, maar hier niet de financiële middelen voor hebben.

‘Geef een Toegift’ komt voort uit de ambitie een nieuwe stap te zetten in het toegankelijk maken van de podiumkunsten, en een breed en nieuw publiek te bereiken. De festivals zetten in op inclusiviteit en diversiteit en onderstrepen hiermee hun verbindende kracht.

Deze optie zal later dit jaar worden geïmplementeerd in ons kaartverkoopsysteem, wanneer de kaartverkoop start voor het festival. We onderzoeken nu verschillende samenwerkingsverbanden met (vooral lokale) initiatieven: sociale organisaties die met hun netwerk en expertise kunnen zorgen dat deze tickets bij de juiste personen terecht komen. We zullen hierover berichten bij implementatie van het systeem.

Over het IJ Festival neemt deel aan nieuw initiatief ‘Geef een Toegift’