In Stadskunstenaars werken kunstenaars langdurig samen met bewoners en maatschappelijke partijen uit Amsterdam-Noord. Ze maken projecten die gaan over thema's die daar leven als de zorg, de verhipping van oude volksbuurten en geestelijke gezondheid, tot aan het etnisch profileren van jongeren en over de natuur, het groen en het klimaat. Samen met de Stadsverbinder willen we duurzaam mensen en organisaties enthousiasmeren en verbinden. 

DOELEN 
Op basis van gemeenschappelijke interesses, zorgen en dromen werk je aan verbindingen tussen mensen en gemeenschappen in Amsterdam-Noord en, de kunstenaars en de organisatie van Over het IJ. Uiteraard werkt de hele organisatie aan dit doel, dus je doet dit niet alleen. De doelstellingen waar we samen aan werken zijn: 

  • Het ondersteunen van de kunstenaars bij het identificeren, bereiken en betrekken van mensen en gemeenschappen in het sociaal-artistieke maakproces;
  • Het ondersteunen van de organisatie bij het identificeren, bereiken en betrekken van mensen en gemeenschappen voor wie het bezoeken van of deelnamen aan projecten aantrekkelijk kan zijn;
  • Het onderhouden van bestaande contacten, ook na afloop van projecten, zodat we als organisatie project overstijgende relaties opbouwen;
  • Het signaleren van wat juist onze organisatie kan betekenen voor verschillende mensen en gemeenschappen in Amsterdam-Noord. 


PROFIEL 
Je staat stevig in de dagelijkse praktijk. Je werkt graag met mensen samen, stapt makkelijk op ze af en aarzelt niet om naar de telefoon te grijpen en (corona-proof) bij mensen en organisaties langs te gaan. Je bent slagvaardig, kan zelfstandig werken en communiceert helder. Je bent zelf nieuwsgierig en weet ook de nieuwsgierigheid van anderen te activeren. Je weet je te verhouden tot de vele verschillende mensen en gemeenschappen die in Amsterdam-Noord wonen. Je kan ook goed schakelen tussen verschillende vormen van communiceren.   

Omdat dit een nieuwe functie binnen de organisatie is, vinden we het belangrijk dat we deze functie al doende samen met jou verder vormgeven en invullen.  

We hebben een sterke voorkeur voor kandidaten die geruime tijd in Amsterdam-Noord wonen. Gezien de huidige samenstelling van de organisatie, hebben we een sterke voorkeur voor kandidaten met een (deels) niet-westerse achtergrond. 

Het is belangrijk dat je interesse en affiniteit hebt met kunst en cultuur in het algemeen. Talent en ervaring in het verbinden van mensen zijn belangrijker dan werkervaring bij een culturele instelling. Je wordt aangestuurd door de artistiek coördinator Kunst & Samenleving en door het hoofd marketing & communicatie.  

WIJ BIEDEN 
1,5 a 2 dagen per week tot eind september 2021. We werken de komende tijd aan het Over het IJ Festival in juli 2021 en het Noorderparkfestival in september 2021. Het is onze ambitie hier een structurele functie van te maken. Het aantal dagen in het najaar is afhankelijk van financiering van de organisatie. Overleg over indeling en spreiding van je dagen is mogelijk. 

ORGANISATIE 
Over het IJ organiseert al meer dan 25 jaar een zomers festival voor stedelijk locatietheater. Er is veel aandacht voor experiment en talentontwikkeling. In het programma staan jonge kunstenaars naast meer gevestigde makers. Uitvalsbasis van het festival is de NDSM-werf, waar ook het kantoor is. Het festival manifesteert zich ook in de rest van Amsterdam-Noord, en de laatste jaren ook steeds meer door het jaar heen. Over het IJ is een compacte organisatie met een informele cultuur.

PROCEDURE 
Solliciteren kan per mail of in welke vorm jij het beste tot je recht komt. Geef in je sollicitatie helder aan hoe jij in het profiel past. Ook zijn we benieuwd naar of en hoe je Over het IJ kent - van het live festival, of anders via projecten, van horen zeggen of via onze site en social media - en naar wat je indruk is van Over het IJ, en hoe je bij de organisatie zou kunnen passen.  

Voor vragen over de vacature kan je mailen naar arthur.kneepkens@overhetij.nl. Stuur je sollicitatie uiterlijk 7 april 2021 naar bovenstaand mailadres. Met een aantal kandidaten voeren we gesprekken in week van 13 april. De startdatum van de functie is in overleg maar bij voorkeur zo spoedig mogelijk.