Verdedig Noord, de kritische voorstelling van Massih Hutak over de gentrificatie van Amsterdam-Noord, maakte de afgelopen maanden al veel tongen los. Heb je de voorstelling gemist tijdens Over het IJ Festival 2019? Of wil je hem graag nog eens zien? Dat kan zaterdag 28 september vanaf 19.00 uur in het NDSM Theater. De voorstelling is onderdeel van NDSM OPEN 2019: het open huis van de NDSM-werf met performances, presentaties, workshops en meer van kunstenaars en tal van organisaties op de werf. Reserveren kan tot 27 september via info@overhetij.nl of ter plaatste op de 28e.

Ook meepraten over gentrificatie in Noord? Dat kan zondag 29 september vanaf 16.00 uur tijdens de tweede publiek discussie Social Capital Fishbowl: Solidariteit in Noord, ook in het NDSM Theater. Diverse culuurmakers, waaronder Massih Hutak en Arthur Kneepkens, artistiek coördinator van ons programma Kunst & Samenleving, gaan onder leiding van Noord-chroniquer Chris Keulemans, samen met publiek in gesprek over de gevolgen van gentrificatie en de rol die kunstenaars en kunstinstellingen hierin kunnen spelen. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar info@artcityndsm.nl.

Verdedig Noord is een productie van Massih Hutak, in coproductie met Stichting IJ Producties. De voorstelling wordt 28 september aangeboden door Over het IJ, NDSM Loods en NDSM OPEN. Social Capital Fishbowl: Solidariteit wordt gepresenteerd door NDSM OPEN en TAAK i.s.m. Over het IJ.

Foto: Moon Saris.