Nieuws | 7 februari 2020

Winterpark: wo 26 t/m za 29 februari

Van woensdag 26 februari tot en met zaterdag 29 februari veranderen we het Eendrachtspark in een heus Winterpark. Het is een kunstinstallatie, schaatsbaan en ontmoetingsplek in één. Bewoners van Nieuw-West kunnen er hun verhalen, wensen en ideeën om van het park een levendige plek te maken kwijt, ook in de winter!Op het pierenbad in het Eendrachtspark kun je zwieren op een 100% duurzame schaatsbaan. In plaats van ijs, bestaat de schaatsbaan uit een duurzame en energiezuinige ijsvervanger. Ook zijn er workshops met bekende bewoners en buurtinitiatieven en kun je genieten van lichtkunst, muziek, spoken word, installaties en andere activiteiten.

Met Winterpark willen we zorgen voor meer ontmoetingen en duurzame relaties tussen diverse bewoners en wijken rondom het park. Ook willen we het Eendrachtspark, in de winter vaak een stille plek, met Winterpark nieuw leven inblazen. Samen verzamelen we verhalen over het park, over de buurt, vanuit dromen, wensen en verlangens. Deze verhalen worden gepresenteerd tijdens de feestelijke afsluiting op zaterdag 29 februari. Schaats en verzamel je mee?

Met: Hanna en Luca van Radio van Deysel, Mara-Joy van Frascati, Mousafer en Ilker van Kiosk West, Rajeb van Operatie Periscoop, verhalenverteller en communitymaker Fouad Lakbur, Studio Merel Noorlander, de Gouden Mannen en vele anderen. Kijk voor het volledige programma in het Facebookevenement.

Winterpark is in opdracht van gemeente Amsterdam/Stadsdeel Noord ontworpen door kunstenaar Merel Noorlander en communitymaker en storyteller Fouad Lakbir, en wordt uitgevoerd met veel lokale makers, buurt- en kunstinitiatieven in Nieuw-West, waaronder Radio van Deyssel.

Winterpark
Waar: Eendrachtspark, rondom het pierenbad bij Kiosk West
Wanneer: van woensdag 26 februari tot en met zondag 29 februari
Dagelijks schaatsen van 14.00-19.00 uur
Dagelijkse workshops van 15.00-17.00 uur

Gratis toegankelijk en voor alle leeftijden. Er zijn gratis leenschaatsen aanwezig!

Winterpark: wo 26 t/m za 29 februari