Hoe los je een mysterie op dat omgekeerd verloopt? In deze spannende dansvoorstelling speel je mee in de zoektocht naar wat er hier is gebeurd, in een verhaal dat bij het eind begint. Als getuige van de chaos op het toneel, ontrafelt zich een voorstelling die verklaart, misleidt en betwist. 

Een andere impressie van tijd brengt de dansers tot een nieuwe fysieke dimensie. Het publiek voelt de confrontatie met de conventionele causaliteit, die ook zoveel in de huidige maatschappij te vinden is. Het verhaal in de container weerspiegelt de grotere realiteit van onze samenleving. Zijn de dingen wel echt wat ze lijken? 

CHRONOS is een jong danscollectief bestaande uit vijf dansers gevestigd in Amsterdam. Alle dansers volgden de opleiding Moderne Theater Dans aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten en zijn afgestudeerd in 2016. Sindsdien maken zij als CHRONOS fysiek en poëtisch danstheater dat maatschappelijk betrokken en toegankelijk is.

Language no problem? Yes!
Leeftijd: 4+

Credits:
Dans & Concept: Charlotte Mathiessen, Coralie Merle, Sarah Soethoudt, Vera Goetzee
Compositie: Jochem Braat
Advies: Dansmakers Amsterdam

Meer weten? We interviewden Charlotte en Vera van Chronos en Suzy Blok, directeur van Dansmakers Amsterdam over hun werk en het maakproces van DRAW | BACK | WARD.