Voor de 30e editie van Over het IJ Festival, van 8 t/m 17 juli, gaan we in het voorjaar van 2022 weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons festivalteam willen versterken. Help jij ons Over het IJ Festival mogelijk te maken? Ben je enthousiast, gedreven, een harde werker en klaar voor een festivalzomer? Blijf dan via deze pagina op de hoogte, om je als eerste aan te melden voor aankomende editie!

>> Klik hier om je aan te melden als vrijwilliger <<


Ben jij onze festivalheld? 
Zowel vooraf, tijdens als na afloop van het festival hebben we vrijwilligers nodig. Vooraf is er veel voorbereidend kantoorwerk. Ook start dan de opbouw en festivalaankleding. Tijdens het festival zoeken we vrijwilligers voor achter de bar, bij de kassa, als publieksbegeleider en op verschillende locaties. Na tien dagen Over het IJ Festival kunnen we alle hulp gebruiken om de NDSM-werf weer terug te brengen in oude staat.

Over het IJ Festival zoekt:

  • Enthousiasme, betrokkenheid en inzet;
  • Beschikbaarheid van minimaal vijf diensten (vooraf, tijdens of na het festival).

Als festivalheld krijg je: 

  • Een T-shirt van Over het IJ Festival;
  • Gratis toegang tot try-outs van voorstellingen;
  • Een gezellig tussenfeest met je mede-vrijwilligers halverwege het festival;
  • Een hoop gezelligheid, ervaring en oneindig veel dankbaarheid.

Vrijwilligersfuncties Over het IJ Festival

Kantoor 
Iedere dag dat het festival dichterbij komt, is het drukker op kantoor van Over het IJ Festival. Als kantoormedewerker ondersteun je vaste medewerkers bij verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het gereed maken van draaiboeken en pasjes maken. Vind je het leuk om op kantoor te werken? Werk je zelfstandig, maar kun je ook goed in teamverband werken? Meld je dan aan voor ons kantoorteam.

Catering
Het Over het IJ Festivalteam is voorafgaand en na afloop van het festival druk bezig met op- en afbouwen en van hard werken krijg je trek. Als cateringmedewerker verzorg je koffiepauzes en lunches. Houd je van horeca en catering, vind je het fijn om mensen te verwennen met een goede maaltijd en laat je het vervolgens netjes achter? Dan is de functie van cateringmedewerker echt iets voor jou!

Horecarunner
In ons festivalhart hebben we dit jaar de hele dag een terras aan het IJ en ‘s avonds een overdekt restaurant waar onze bezoekers kunnen plaatsnemen om de voorstellingen uitgebreid (na) te bespreken. Als horecarunner breng jij de bestelde hapjes en drankjes rond en haal je vervolgens de lege glazen en borden weer op. Ben jij niet onbekend met het lopen met een dienblad? Of wil je dit juist in een ongedwongen sfeer beter leren? Kom dan ons gezellige horeca-team versterken!

Op- en afbouw
De op- en afbouw van Over het IJ Festival neemt veel tijd in beslag. Daarom zijn we hard op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met opbouwen én afbouwen. Timmeren, sjouwen, hekken verplaatsen en ga zo maar door. Dus: steek je graag je handen uit de mouwen? Houd je ervan om je spierballen te laten rollen, heb je twee rechterhanden en weet je van aanpakken? Sluit je aan bij onze op- en afbouwploeg!

Aankleding festival
Voor het festival begint, help je mee met de aankleding van het festivalhart en de festivallocaties. Je bent druk in de weer met allerlei taken: verven, dingen in elkaar timmeren, lampjes ophangen... Je kunt het zo gek niet verzinnen! Na afloop van het festival tover je het terrein weer terug naar de NDSM-werf zoals we hem kennen.

Informatiebalie en kassa
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de verkoop en controle van toegangskaarten. Aangezien deze verkoop voornamelijk online gebeurt, zul je ook informeren en adviseren over het programma en het festival. Ben je klantvriendelijk en geduldig, werk je nauwkeurig en zelfstandig? Meld je dan aan voor deze functie!

Publieksbegeleider
Als publiekbegeleider ben je host bij een voorstelling of tour en eerste aanspreekpunt van bezoekers. Je controleert de kaarten en zorgt voor een goede publieksstroom. Ook help je soms gezelschappen vooraf of tijdens de voorstelling. Publiekbegeleiders zijn vriendelijk, gastvrij, enthousiast en zelfstandig. Herken je jezelf hierin? Dan ben jij waarschijnlijk onze publieksbegeleider!

Publieksbegeleider Zeecontainerprogramma
Als publieksbegeleider Zeecontainerprogramma ben jij de host van meerdere zeecontainervoorstellingen. Je zorgt voor een goede publieksstroom en controleert de festivalbandjes. Publieksbegeleiders Zeecontainerprogramma zijn gastvrij, enthousiast en zelfstandig. Herken jij jezelf hierin? Sluit je dan bij ons aan bij team Zeecontainerprogramma!

Flex
Als flexmedewerker ben je inzetbaar voor allerlei klussen. Voorafgaand aan het festival help je met klusjes op kantoor, met de opbouw en aankleding. Tijdens het festival los je onverwachte problemen op. Denk aan gaten in het rooster opvangen en meehelpen met allerlei ad-hoc klusjes. Ben je een manusje van alles, flexibel, kun je goed problemen oplossen? Dan ben jij een echte flexmedewerker!

Subcoördinator/locatiemanager
Je helpt de vrijwilligerscoördinatoren bij het aansturen van vrijwilligers. Samen met één of meerdere collega’s krijg je de verantwoordelijkheid over een gebied op de NDSM-werf (en/of daarbuiten), en de voorstellingen die er plaatsvinden. Je zorgt er samen met het theatergezelschap voor dat alle voorstellingen op tijd beginnen. Ook motiveer je vrijwilligers en houdt overzicht. Heb je interesse in deze fulltime functie van 8 tot en met 17 juli 2022? Geef dit dan aan als voorkeur op het aanmeldformulier.

Hoort zegt het voort!
Ken je vrienden, kennissen, collega’s, buurvrouwen, buurmannen, broers of zussen die het leuk vinden om als vrijwilliger bij Over het IJ Festival aan de slag te gaan? Wijs hen dan op deze pagina! Vrijwilliger zijn bij Over het IJ Festival is hartstikke leuk, maar sámen vrijwilliger zijn is natuurlijk nog veel leuker! 

Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar: vrijwilligers@overhetij.nl 


>> Klik hier om je aan te melden als vrijwilliger <<