English version below

Voor de 32e editie van Over het IJ Festival, van 11 t/m 14 juli, zijn we weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons festivalteam willen versterken. Help jij ons Over het IJ Festival mogelijk te maken? Ben je enthousiast, gedreven, een harde werker en klaar voor een festivalzomer? Kom dan bij ons team van vrijwilligers!

>> Klik hier om je aan te melden als vrijwilliger <<


Ben jij onze festivalheld? 
Zowel vooraf, tijdens als na afloop van het festival hebben we vrijwilligers nodig. Vooraf is er veel voorbereidend kantoorwerk, ook start dan de opbouw en festivalaankleding. Tijdens het festival zoeken we vrijwilligers voor bij de kassa, als publieksbegeleider en op verschillende locaties. Na Over het IJ Festival kunnen we alle hulp gebruiken om de NDSM-werf weer terug te brengen in oude staat.

Over het IJ Festival zoekt:

  • Enthousiasme, betrokkenheid en inzet;
  • Beschikbaarheid van minimaal vijf diensten (vooraf, tijdens of na het festival).

Als festivalheld krijg je: 

  • Een T-shirt van Over het IJ Festival;
  • Gratis toegang tot try-outs van voorstellingen;
  • Een gezellig eindfeest met je mede-vrijwilligers halverwege het festival;
  • Een hoop gezelligheid, ervaring en oneindig veel dankbaarheid.

Hoort zegt het voort!
Ken je vrienden, kennissen, collega’s, buren, familie, mensen die binding met Noord hebben die het leuk vinden om als vrijwilliger bij Over het IJ Festival aan de slag te gaan? Wijs hen dan op deze pagina! Vrijwilliger zijn bij Over het IJ Festival is hartstikke leuk, maar sámen vrijwilliger zijn is natuurlijk nog veel leuker!

Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar: vrijwilligers@overhetij.nl

Vrijwilligersfuncties Over het IJ Festival

Flex
Iedere dag dat het festival dichterbij komt, is het drukker met de voorbereidingen van Over het IJ Festival. Als flex-medewerker ondersteun je vaste medewerkers bij verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het gereed maken van draaiboeken, toi toi toi's maken en overal waar wij een extra handje kunnen gebruiken. Vind je het leuk om verschillende werkzaamheden te verrichten? Werk je zelfstandig, maar kun je ook goed in teamverband werken? Meld je dan aan voor ons flex-team.

Catering
Het Over het IJ Festivalteam is voorafgaand en na afloop van het festival druk bezig met op- en afbouwen en van hard werken krijg je trek. Als cateringmedewerker help je bij het verzorgen van koffiepauzes en lunches/diner. Houd je van horeca en catering, vind je het fijn om mensen te verwennen met een goede maaltijd en laat je het vervolgens netjes achter? Dan is de functie van cateringmedewerker echt iets voor jou!

Op- en afbouw
De op- en afbouw van Over het IJ Festival neemt veel tijd in beslag. Daarom zijn we hard op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met opbouwen én afbouwen. Timmeren, sjouwen, hekken verplaatsen en ga zo maar door. Dus: steek je graag je handen uit de mouwen? Houd je ervan om je spierballen te laten rollen, heb je twee rechterhanden en weet je van aanpakken? Sluit je aan bij onze op- en afbouwploeg!

Aankleding festival
Voor het festival begint, help je mee met de aankleding van het festivalhart en de festivallocaties. Je bent druk in de weer met allerlei taken: verven, dingen in elkaar timmeren, lampjes ophangen... Je kunt het zo gek niet verzinnen!

Publieksbegeleider/Kaartcontroleur
Als publieksbegeleider ben je host bij een voorstelling of tour en eerste aanspreekpunt van bezoekers. Je controleert de kaarten en zorgt voor een goede publieksstroom. Ook help je soms gezelschappen vooraf of tijdens de voorstelling. Publieksbegeleiders zijn vriendelijk, gastvrij, enthousiast en zelfstandig. Herken je jezelf hierin? Dan ben jij waarschijnlijk onze publieksbegeleider!

Publieksbegeleider Unboxed
Als publieksbegeleider Unboxed begeleid je het publiek vanuit het Festivalhart naar de locatie van de voorstelling, die ingedeeld is in een route van 2 à 3 voorstellingen. Je zorgt voor een goede publieksstroom en controleert tickets. Publieksbegeleiders Unboxed zijn gastvrij, enthousiast en zelfstandig. Herken jij jezelf hierin? Sluit je dan bij ons aan bij team Unboxed!

Subcoördinator
Je helpt de vrijwilligerscoördinatoren bij het aansturen van vrijwilligers. Samen met één of meerdere collega’s krijg je de verantwoordelijkheid over een gebied op de NDSM-werf en de voorstellingen die er plaatsvinden. Je zorgt er samen met het theatergezelschap voor dat alle voorstellingen op tijd beginnen. Ook motiveer je vrijwilligers en houdt overzicht. Heb je interesse in deze functie van 11 t/m 14 juli? Geef dit dan aan als voorkeur op het aanmeldformulier. Voor min. 3 dagen beschikbaarheid gevraagd

Bordbegeleider Nieuwe Makers
De bordbegeleider Nieuwe Makers, loopt op het Festivalhart rond met een bord waarop wordt aangegeven welke voorstelling op welk tijdstip gaat spelen. Vanaf het Festivalhart begeleid je de groep naar de speellocatie. Daarna gaat de functie bordbegeleider over naar de functie publieksbegeleider. Je blijft aanwezig bij de voorstelling, je begeleidt de bezoekers en zorgt voor een goede publieksstroom. Ook het controleren van de kaarten behoort tot de werkzaamheden.

>> Klik hier om je aan te melden als vrijwilliger <<

[EN]
Over het IJ Festival is searching for enthusiastic volunteers
For the 32nd edition of Over het IJ Festival, from July 11-14, we are searching for enthusiastic volunteers to join our festival team. Do you want to help us make the Over het IJ Festival possible? Are you enthusiastic, driven, a hard worker and ready for a festival summer? Then join our team of volunteers!

Mail to subscribe as volenteer: vrijwilligers@overhetij.nl

Are you our festival hero?
We need volunteers both before, during and after the festival. Beforehand there is a lot of preparatory office work, also then the construction and festival decoration starts. During the festival we are looking for volunteers at the box office, as audience guides and at various locations. After Over het IJ Festival we can use all the help we can get to bring the NDSM-werf back to its former state.

Over het IJ Festival is looking for:
Enthusiasm, commitment and dedication;
- Availability of at least five shifts (before, during or after the festival).

As a festival hero you will receive:
-
An Over the IJ Festival T-shirt;Free access to try-outs of performances;
- A nice afterparty with your fellow volunteers halfway through the festival;
- A lot of fun, experience and endless gratitude.

Please spread the word!
Do you know any friends, acquaintances, colleagues, neighbors, family or people who are contected to the North of Amsterdam and would like to volunteer at Over het IJ Festival? Then point them to this page! Being a volunteer at the Over het IJ Festival is great fun, but being a volunteer together is even more fun!

Do you have any questions or do you want to subscribe as volenteer? Mail to: vrijwilligers@overhetij.nl