Het is een vooronderzoek voor de voorstelling: Constructie van een wildernis die op Over het IJ Festival in première zal gaan. Salomé onderzoekt de verhouding van mensen met de natuur, zowel klein als wat groter: ratten in de moestuin, het hoofd van de groendienst, een ode aan een slak.

En verhalen van de ontmoetingen zijn er veel. Heel veel. ‘Er is een wildgroei aan materiaal ontstaan,’ vertelt Salomé. Ze onderzoekt hoe deze wildgroei kan leiden tot een onaf voorstel, een voortdurend uitbreidende verzameling van ontmoetingen ook hoe het publiek kan meebepalen in de volgorde en daarmee in het zichtbaar maken van ‘het geheel van die keer’.


Het onderzoek naar het publiek als mede-constructor van de voorstelling heeft zowel inhoudelijk als praktisch een vertaling. Wat levert het op als het publiek dingen moet vasthouden om het zichtbaar te laten zijn? Wat betekent het dat degene van wie de tactiek om slakken uit de tuin te houden (gewoon over de schutting mieteren) in het publiek zit?

Het onderzoek van Salomé gaat nog door tot vlak voor het festival (en zal doorlopen tijdens haar voorstellingen: Constructie van een Wildernis).