Verhalen maken u ongelukkig, deze voorstelling niet.

Warre Simons | HimmelhochjauchzendzumTodebetrübt

Kunstenaar: Rosa Schutzendorf

Van onze verhalen verlangen we drama. Grote conflicten met een heroïsche of tragische afloop. Zonder drama is het saai en saaie verhalen willen we niet. Onze eigen levens hoeven daarentegen niet bol te staan van diezelfde moord en brand. We bekijken onze tragedies graag vanaf een veilige afstand. Althans, dat denken we. 

Verbeelding en werkelijkheid bewerken elkaar. Steeds vaker voelen we dat onze levens niet voldoen. Ze zijn monotoon, alledaags en saai in vergelijking met het grootse en meeslepende bestaan van onze gefantaseerde helden. Het lijkt alsof we moeten kiezen tussen twee kwaden: voorspoedig en saai of ongelukkig en interessant. De romantische sprookjes bedienen ons enkel van onvervulbare en destructieve verlangens, we zijn op zoek naar een nieuw verhaal.

SPEELDATA EN -TIJDEN
vrij 5 juli: 19.30 en 22.00
za 6 juli en zo 7 juli: 16.00
di 9 juli, do 11 juli en vrij 12 juli: 17.30
wo 10 juli: 18.00
za 13 juli: 16.00

Tekst en regie: Warre Simons, spel: Hannah Boer, Elias de Bruyne, creatief producent: Antsje van der Zee, artistieke begeleiding: Maurice Bogaert, producent: Oerol en Over het IJ Festival in co-productie met Kameroperahuis, met dank aan: Fonds Atelier Oerol