Logo Over het IJ
za.
2
dec.
16:15 uur

BEELDENSTORM: De Horizontale Vrouw

Een storm aan beelden waarbinnen verschillende makers een persoonlijk pleidooi voor woede houden

LIPS&KNOBEL

“Meisjes zijn bloemen. Dus moeten zij altijd fijn en fijngevoelig zijn. Want ruwheid en grofheid strijden totaal met den aard van de bloemen; én met den aard van het meisje. Niet ruw, onverschillig; geen halve jongen. Wel fit en sportief. Maar altijd als meisje. Zoo fijn als een bloem.” - Dr. J. de Vreese, S.J. (1945)  

Eerder in het Over het IJ LAB organiseerden LIPS&KNOBEL een middag om het gesprek aan te gaan over woede als tegengif tegen passiviteit. Zij vroegen drie makers een pleidooi voor woede te geven en gingen met elkaar in gesprek over de woede onder de oppervlakte en de transformatieve kracht van woede als je deze de ruimte geeft er te mogen zijn. Hier presenteren ze hun eigen pleidooi voor woede, het videowerk De Horizontale Vrouw.

Benieuwd naar het werkproces van LIPS&KNOBEL? Lees het hier!


Over LIPS&KNOBEL
Scenografen Sanne Lips en Liesje Knobel studeerden samen af in 2013 aan de Opleiding Scenografie aan de Theaterschool in Amsterdam. Vanuit een diepgewortelde fascinatie voor opstandigheid en verzet maken zij als beeldmakersduo scenografische essays: kritische betogen in beeld verteld, in de vorm van voorstellingen en (performance)installaties. Eerder maakten zij A LITTLE UPSET (2018) en #SNAPSHOT (2019).

Credits
Initiatoren: Sanne Lips, Liesje Knobel, makers: Mounir Samuel, Smita James, Milou van Duijnhoven, moderator: Marijn Lems, zakelijk leider: Sanne Olijerhoek, productieleider: Vera Andeweg, mede mogelijk gemaakt door: Over het IJ Festival, Feikes Huis en Fonds Podiumkunsten

← Volledige agenda