Producties die zijn geweest:

Over het IJ 2020
Helaas kon door het coronavirus Over het IJ Festival 2020 niet doorgaan. Hierom is er een alternatief programma georganiseerd, dat zoveel mogelijk inzette op een fysiek programma met veel aandacht voor nieuwe makers en onderzoek en experiment in de relatie tot publiek. 

Eendrachtsparkfestival 2019
Op 15 september 2019 vond de eerste editie van het Eendrachtsparkfestival plaats: een ode aan de sociale en culturele rijkdom van Nieuw-West. Een festival met live muziek, kleurrijke activiteiten voor kinderen, bijzondere kunstinstallaties, een gezellige markt en inspirerende uitwisselingen en ontmoetingen tussen de buurtbewoners en alle Amsterdammers.

ROEF 2019
Over het IJ presenteerde tijdens Roef op 7 en 8 juli 2019 de performatieve installatie DOWN IS UP van Hilda Moucharrafieh en Paula Chaves op het dak van OBA. ROEF is hét rooftopfestival van Amsterdam en laat zien wat er allemaal wel niet kan op de Amsterdamse daken.Over de Plas Festival 2018

Van 25 augustus tot en met 23 september 2018 presenteerde Over het IJ samen met Hotel Buiten een maand lang diverse culturele activiteiten rondom de Sloterplas in Nieuw-West: Over de Plas Festival. Een divers cultureel programma, deels samengesteld in samenwerking met in Nieuw-West gevestigde culturele instellingen en initiatieven, zoals WoW en Storytelling Centre, liet wijkbewoners met nieuwe ogen naar hun buurt kijken. Tijdens de weekenden vonden bijzondere interactieve voorstellingen en installaties plaats, waaronder een speciale Sloterplas-editie van Reverse van Johannes Bellinkx. 

IN BETWEEN TIME

Van 21 maart t/m 8 april 2018 transformeerden tien jonge theatermakers tijdens IN BETWEEN TIME de voormalige Bijlmerbajes in een nieuwe theatrale werkelijkheid. Vijf van de makers waren afkomstig uit het Midden-Oosten of Afrika en vluchtten recent naar Nederland. IN BETWEEN TIME is een idee van Titia Bouwmeester en werd gecoproduceerd door Over het IJ.Kafir

Van 15 t/m 24 maart 2018 vond in Centrum voor Beeldende Kunst Kafir plaats: een interne dialoog tussen twee jonge Marokkaanse broers die zweven tussen twee werelden. De voorstelling is het tweede deel van Kronieken van de Stad: een reeks van vier documentaire theaterstukken van schrijver Timen Jan Veenstra, gebaseerd op Amsterdamse verhalen. De voorstelling werd gecoproduceerd door Over het IJ.