UPDATE: doordat het festival wijds is opgezet, de anderhalve meter altijd gegarandeerd kan worden en werk kleine capaciteiten hanteren, hebben de nieuwe maatregelen GEEN effect op ons festival. Wij gaan dus gewoon door! We hopen je te zien tussen 9 en 18 juli.

Programma
Voor een overzicht van het programma per dag, kun je de blokkenschema's van dit jaar bekijken. Een overzicht van alle voorstellingen vind je hier! 

Locaties 
Over het IJ Festival vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam-Noord. Bekijk hier de plattegrond met alle locaties!

Festivalhart
Ook aankomend jaar kun je weer terecht op het Festivalhart van Over het IJ. Dit jaar kun je wederom genieten van heerlijk hapje van Curryup!, een drankje, zijn er zitplekken in overvloed én kun je genieten van het context- en zeecontainerprogramma! Toegang tot het hart krijg je door het kopen van een IJhart-bandje, deze is dan geldig voor de dag waarvoor je hem koopt.

CurryUp!
Elke dag serveert Curryup! een wisselende selectie van heerlijke vegetarische gerechten waaronder natuurlijk onze curries en andere vegetarische lekkernijen. Naast de festival-maaltijd zullen ze dit jaar ook vegetarische bites serveren vanuit de "veggie bites corner" waar je elke dag vanaf 13u terecht kan voor de lekkerste borrelhappen en/of een kleine lunchsalade. Het restaurant zal opengaan vanaf 17u.

Voorbeeld van festivalmaaltijd:
Curry op basis van korma kruiden met kikkererwten en wortel met hierbij een frisse salade van couscous met limoen, munt, feta, geroosterde bloemkool, zoetzure kool, doperwten, hummus en een papadum. De prijs van een festivalmaaltijd is €15,50.

Duvel
Brouwerij Duvel heeft als onafhankelijke, familiale brouwerij bijna 150 jaar brouwervaring. Duvel staat voor passie en kwaliteit. Het geloof in vakmanschap en traditie zijn kenmerkend, maar altijd in combinatie met innovatie en een absolute focus op kwaliteit. Al onze bieren zijn met zorg en passie gebrouwen, zodat jij ten volle kan genieten van een lekkere Duvel. Duvel gaat verder dan alleen bier en biedt graag een podium aan artiesten en kunstenaars die dezelfde kenmerken waarbogen. De match met Over het IJ is daarom een logische keuze. Met dezelfde kwalitatieve en innovatieve blik zorgen zij iedere keer weer voor een inspirerende beleving, waar ook nieuw talent een kans krijgt. De combinatie van deze twee ingredienten kan niet anders dan een basis vormen voor mooie verbindingen.

Tickets
Er zijn verschillende tickets voor Over het IJ Festival:

IJhart-bandje
Met een IJhart-bandje krijg je toegang tot het festivalhart. Een IJhart-bandje zit automatisch bij aanschaf van je ticket voor een Nieuwe Makers-route. Je kunt deze bijbestellen bij je aanschaf van een ticket voor andere programmering. Op het festivalhart kun je genieten van het Zeecontainerprogramma, onze contextprogrammering en natuurlijk van een lekkere festivalhap van CurryUp! Ook krijg je met het IJbandje toegang op EILAND van Collectief Walden.

Tour-ticket

Over het IJ bundelt haar programma van de nieuwste generatie makers in langere en kortere routes; voor ieder wat wils. Coronaproof, in kleine groepen publiek, kan je voor het eerste sinds lange tijd, de nieuwe verhalen van nieuw talent weer ervaren. Iedere tour bevat een combinatie van één of meerdere nieuwe makers presentaties en -voorstellingen op de NDSM-werf met een aantal zeecontainers in het festivalhart. We verzamelen in het festivalhart waar we twee of drie Zeecontainers bezoeken. Met een gids lopen we daarna naar de locaties van één of twee nieuwe makers op de NDSM-Werf. De langste tour duurt 3 uur, de kortste 1,5 uur en de tours zijn zowel in de middag als in de avond te bezoeken. Alle informatie over de verschillende tours vind je hier!

Let op! Voor iedereen die al vaker naar Over het IJ Festival is geweest: het nieuwe makersprogramma is niet los van een tour te bezoeken dit jaar.

Losse tickets
Naast bovenstaande is het uiteraard ook mogelijk om voor losse voorstellingen tickets te kopen. Deze bieden we aan voor een regulier tarief, een tarief voor jongeren tot en met 2 jaar en voor een gereduceerd tarief voor mensen in het bezit van een stadspas. 

Over het IJ Festival bedankt haar (samenwerkings)partners en sponsoren!