NIEUWE MAKERS PROGRAMMA
In het Nieuwe Makers Programma geeft Over het IJ Festival jonge theatermakers – maximaal 5 jaar werkzaam als maker – de ruimte voor een klein onderzoek naar locatietheater op de NDSM- werf. Zij presenteren hun werk, soms in experimentele fase, soms al helemaal compleet in een kleine voorstelling of presentatie (maximaal 30 minuten). Onderdeel van het traject is een residentie en begeleiding (artistiek, zakelijk, marketing, productie).

Procedure
Je kunt al mailen met een begin idee of voorstel, waarna we met elkaar in gesprek kunnen gaan. Een helder uitgangspunt of een beginidee waarin de rol van de locatie en de context van de stad belangrijk zijn, naast de reden waarom je dit (bij ons) wil maken en tonen is voldoende.
Je kunt hiervoor mailen naar Bregt van Deursen.

REGULIERE PROGRAMMA
Het reguliere programma toont gevestigde makers en makers die nog een zetje nodig hebben richting het gevestigde veld. Vaak waren zij eerder onderdeel van een talentontwikkelingsprogramma van Over het IJ. Zo zorgen wij voor de nodige doorstroom in onze programma’s en voor versteviging van het veld.

Procedure
Je kunt mailen met een voorstel, waarna we met elkaar in gesprek kunnen gaan. Een helder uitgangspunt of een idee de waarin de rol van de locatie en de context van de stad belangrijk zijn, naast de reden waarom je dit (bij ons) wilt maken/ tonen is voldoende.
Je kunt hiervoor mailen naar Simone Hogendijk.

STADSKUNSTENAARSPROGRAMMA
Daarnaast organiseert Over het IJ ook sociaal-artistieke projecten of zijn er Stadskunstenaars die aan projecten in Amsterdam-Noord werken die een expliciete verbinding malen met Amsterdam Noord, bewoners of communities in dit Stadsdeel.

Procedure
Heb je plannen die een specifieke verbinding aangaan met Amsterdam-Noord? Mail dan naar Arthur Kneepkens.

Daarnaast horen we het natuurlijk ook graag als je, buiten bovenstaande onderdelen van ons programma, op Over het IJ wilt staan. Dit kun je laten weten door even te mailen naar info@overhetij.nl.

Meer voor makers

Over het IJ organiseert tijdens het festival en door het jaar heen diverse activiteiten voor de professionals uit de culturele sector en samenwerkingspartners uit andere sectoren. We proberen voor de hele breedte programma’s te maken. Voor meer verbinding, gesprek en inspiratie. In de agenda kondigen we de contextprogramma's aan, dus hou die in de gaten!

MAKERSLOKET
Ook als je als theaterwerker vragen hebt over locatietheater of het zoeken van je weg in het theaterveld (of het nou gaat over hoe je voor je plan de perfecte plek vindt om het te ontwikkelen of tonen, hoe je je netwerk kunt verbreden, of hoe je je plan op papier krijgt voor een aanvraag en waar je die dan kunt indienen, of een ander soort vraag) kun je bij ons terecht via ons Makersloket. We hebben een Makersloketweek van 17 t/m 21 april, waarin we elke dag van 16:00 tot 17:30 tijd blokkeren voor alle vragen van alle nieuwe theaterwerkers. Meld je hier aan.

MAKERSMEETINGS
Regelmatig organiseren we Makersmeetings die open zijn voor alle makers. De Makersmeetings worden georganiseerd om makers (en publiek) met elkaar in contact te brengen rondom inhoudelijke onderwerpen. Verschillende makers die met dezelfde onderwerpen bezig zijn elkaar te laten ontmoeten, om te inspireren en wellicht cross-over te faciliteren, al dan niet in de aanwezigheid van een publiek.

Hou hiervoor onze agenda in de gaten, of geef door dat je op onze uitnodigingslijst wilt komen te staan. Mail naar Bregt van Deursen.