Going Primal is een performatieve novelle van performancekunstenaar Keren Rosenberg, die bestaat uit zes hoofdstukken van collectieve ervaringen. Ieder hoofdstuk poogt het lichaam terug in de tijd te brengen, naar de oorspronkelijke vorm: grenzeloos en vrij. In meeslepende, multidisciplinaire performatieve ruimtes – zowel in het echte leven als virtueel – lossen de grenzen tussen performers, publiek en ruimte op in een energieke ervaring. Met behulp van haar Body-House methode als de ‘taal’ die wordt gedeeld met performers en publiek, geeft Keren handvatten om met een open hart en een fysiek aanwezig lichaam deze ruimtes te betreden en te ervaren.

Tijdens Over het IJ Festival toont Keren in een video-installatie het eerste hoofdstuk Acknowledgement; Margela. Margela is de fysieke, artistieke en spirituele bron van Going Primal: een ode aan haar alter ego en haar voorouderlijke geest, een strijdlustige heldin met een liefdevol hart.

Margela: "I wish to create a temple for my spirit to emerge through the borders of my skin"

Keren Rosenberg (IL) is een in Amsterdam gevestigde performancekunstenaar, choreograaf en de ontwikkelaar van de Body-House methode. Als kunstenaar verkent ze in haar werk de thema’s van verbinding, emancipatie, wederkerigheid en energie. Ze ontwerpt ruimtes en fysieke rituelen en creëert daarbinnen performatieve ervaringen voor mensen om zich te verbinden met zichzelf, elkaar en met het universum om ons heen. Deze interdisciplinaire, hybride ervaringen bevinden zich ergens tussen een nachtclub en een podium, tussen een rock concert en een tentoonstellingszaal.

Praktisch
Je kunt deze voorstelling bekijken op het festivalhart. Toegang voor het festivalhart krijg je door een IJhart-bandje te kopen, voor de dag dat je wil komen. Daarnaast is deze voorstelling onderdeel van IJ-Tour 2 (lang) en IJ-Tour 2 (kort). Met een IJ-Tour ticket zie je deze Zeecontainer-voorstelling of die van Blond & Cynisch, nog een of twee andere presentaties én krijg je toegang tot het festivalhart.

Duur: 20 min
Leeftijd: 12+
Taal: Engels
Niet rolstoeltoegankelijk
Let op: deze voorstelling is niet te zien op donderdag 15 juli

_______
Credits
Concept, choreografie & performance: Keren Rosenberg, compositie: Richard van Kruysdijk, lichtontwerp: Prem Scholte Albers , Video artist: Nicola Cavalazzi, artistiek adviseur: Jesus de Vega, coaching: Suzy Blok, Producer: Florain Verheijn, PR: Coralie den Adel, fotografie: Alwin Poiana

Keren Rosenberg is artist in residence bij ICK Artist Space (voorheen Dansmakers Amsterdam) en wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten. Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podium Kunsten, Prins Bernard Cultuurfonds, Dansmakers Amsterdam, ICK Amsterdam, Arte dell Anima