Collective Container is een interactieve performance die het publiek uitdaagt zich tot elkaar, de NDSM-werf en de zeecontainers te verhouden. Onder leiding van een performer dragen zij een lege container, een gekaderde ruimte. Als één organisme navigeren ze over het festivalterrein. Een oefening om in verbinding met de fysieke werkelijkheid en elkaar te blijven, na een jaar waarin onze virtuele realiteit erg dominant is geweest.

"An Aleph is one of the points in space that contains all points. The place where all the places of the world, seen from every angle, coexist." - Jorges Luis Borges

In haar performances en interdisciplinaire kunstwerken onderzoekt Rosa Vrij de grenzen tussen het lichaam en architectuur. Geïnspireerd op architecturale elementen ontwerpt ze installaties die door performers en soms door het publiek gedragen worden, om zich op een andere manier te verhouden tot de ruimte om hen heen.

Praktisch
Je kunt deze voorstelling bekijken op het festivalhart. Toegang voor het festivalhart krijg je door een IJhart-bandje te kopen, voor de dag dat je wil komen. Daarnaast is deze voorstelling onderdeel van IJ-Tour 4 (lang) en IJ-Tour 4 (kort) en IJ-Tour 6 (kort). Met een IJ-Tour ticket zie je deze Zeecontainer-voorstelling of die van Anne Reitsma (IJ-Tour 4) of Leonie Kuhlmann (IJ-Tour 6), nog een of twee andere presentaties én krijg je toegang tot het festivalhart.

Duur: 15 min
Leeftijd: 16+
Taal: Nederlands
Niet rolstoeltoegankelijk
Let op: deze voorstelling is niet te zien op dinsdag 13 juli

_______
Credits
Concept/regie: Rosa Vrij, performer: Ylva Rietman, ontwerp installatie: Ben Weir, artistieke begeleiding: Maurice Bogaert en Jo-An Westerveld, productie: Elise de Fooij, beeldmateriaal: Rosa Vrij, met dank aan: Master Theater - Toneelacademie Maastricht en Tjeerd Vrij