Doof / slechthorend
Deze voorstellingen bevatten weinig of geen gesproken taal en zijn veelal visueel gericht.

Op zaterdag 16 juli is er een Gebarencafé in het Festivalhart met korte optredens van dove performers. Van vrijdag 15 t/m zondag 17 juli is het weekend van de Visuele Taal en worden verschillende voorstellingen getolkt door Schrijftolken en Tolken Nederlands Gebarentaal i.s.m. Erika Zeegers en Theater met Tolk. Bekijk hier het programma.

Language no problem
Deze voorstellingen bevatten weinig of geen gesproken taal. Visuele presentatie en/of muziek spelen een grote rol. Voorstellingen die Engelstalig zijn worden meegenomen in deze selectie. Bij de voorstelling zelf staat de taal aangeduid. 

Rolstoelgebruiker en slecht ter been
Deze voorstellingen zijn goed bereikbaar voor mensen met een rolstoel en voor mensen die slecht ter been zijn.

Veel voorstellingen spelen zich af op de NDSM Werf en op bijzondere locaties. Deze zijn helaas niet allemaal even toegankelijk met een rolstoel en voor mensen die slecht ter been zijn. Bij iedere voorstelling staat een beschrijving van de omstandigheden van de locatie of wanneer er een looproute is. Sommige locaties zijn niet rolstoeltoegankelijk vanwege praktische en veiligheidsredenen. Dat staat expliciet vermeld bij de voorstelling. Sommige voorstellingen hebben speciale rolstoelplekken. Als dit het geval is staat dit aangegeven op de voorstellingspagina en hoe je die plek kunt reserveren. 

Blind / slechtziend
Deze voorstellingen zijn audiogericht; taal en/of muziek spelen een grote rol.