Foto: Naomi van der Linden / Atelier Oerol & Over het IJ


De toegankelijkheid van een voorstelling staat aangegeven per voorstellingspagina. Omdat we graag de keuze bij onze bezoeker laten of een voorstelling geschikt voor je is of niet hebben we op elke pagina gebruikgemaakt van bolletjes. Met deze bolletjes geven we aan hoeveel er van Tekst & taal, Muziek & geluid en Beeld terugkomt in een voorstelling. Bij deze bolletjes hebben we antwoord gegeven op de onderstaande vragen:

Tekst & Taal

Hoeveel van de inhoud van de voorstelling wordt gecommuniceerd via (gesproken)tekst?

Muziek & geluid
Hoeveel van de inhoud van de voorstelling wordt gecommuniceerd via muziek en geluid?

Beeld
Hoeveel van de inhoud van de voorstelling wordt gecommuniceerd via visueel beeld?

Rolstoelvriendelijk
Hoe afgestemd is de ruimte op een rolstoelgebruiker?

---

Triggerwarning
Waar nodig hebben we triggerwarnings toegevoegd aan de voorstellingspagina. Triggers zijn bepaalde situaties of onderwerpen die een negatieve herinnering bij je oproepen. De triggerwarnings worden aangegeven met een zin.

---

Op de website kun je filteren op toegankelijkheid. Hieronder leggen we uit wat we  bedoelen met deze woorden:

Doof / slechthorend
Deze voorstellingen bevatten weinig of geen gesproken taal en zijn veelal visueel gericht.

Language no problem
Deze voorstellingen bevatten weinig of geen gesproken taal. Visuele presentatie en/of muziek spelen een grote rol. Voorstellingen die Engelstalig zijn worden meegenomen in deze selectie. Bij de voorstelling zelf staat de taal aangegeven. 

Rolstoelgebruiker en slecht ter been
Deze voorstellingen zijn goed bereikbaar voor mensen met een rolstoel en voor mensen die slecht ter been zijn.

Veel voorstellingen spelen zich af op de NDSM-Werf en op bijzondere locaties. Deze zijn helaas niet allemaal even toegankelijk met een rolstoel en voor mensen die slecht ter been zijn. Bij iedere voorstelling staat een beschrijving van de omstandigheden van de locatie of wanneer er een looproute is. Sommige locaties zijn niet rolstoeltoegankelijk vanwege praktische en veiligheidsredenen. Dat staat expliciet vermeld bij de voorstelling. Sommige voorstellingen hebben speciale rolstoelplekken. Als dit het geval is staat dit aangegeven op de voorstellingspagina en hoe je die plek kunt reserveren. 

Blind / slechtziend
Deze voorstellingen zijn audiogericht; taal en/of muziek spelen een grote rol.