Item op AT5 met meerdere voorstellingen: 
Over het IJ Festival ook deze zomer weer in volle gang

Bekijk hier de video.

Terug naar Prinsenplein van en met Gershwin Bonevacia

Keuze van de criticus op de Theaterkrant.nl

"Gershwin gaat luchtig aan de haal met lelijke herinneringen uit zijn jeugd. In Terug naar Prinsenplein zijn zowel de teksten als het decor adembenemend."

Lees hier de hele recensie.

Recensie in het Parool

"Bonevacia betreedt de bühne in een astronautenkostuum. De tijdreisstoel waarop hij ligt kantelt omhoog. Via uiteenlopende jeugdherinneringen en golvende poëtische teksten verleidt hij je het stuk in. Soms is zijn stem warm en gecontroleerd, dan weer haalt hij uit, schreeuwt."

Lees hier de hele recensie.

Wil je een voorproefje zien van Terug naar Prinsenplein? Gershwin Bonevacia was bij NPO radio 1 te gast en droeg een stuk uit de voorstelling op. Die kun je hier beluisteren en bekijken.

Gershwin was te gast bij Volgspot op Radio 5, hier luister je de aflevering terug. Vanaf 1 uur en 9 minuten is Gershwin te horen over Terug naar Prinsenplein.

Tickets Terug naar Prinsenplein

Foto door Selwyn de Wind
---

Zanger zonder volk met en van Giovanni Brand

Keuze van de criticus op de Theaterkrant.nl:

Zanger zonder volk is een liefdevol verhaal over anders zijn, maar toch ergens bij willen horen. Op talig niveau is het een goudmijn. De teksten zijn om in het hart te sluiten. Een beetje zoals de gouwe ouwe van André Hazes. Je weet wel: léven. Met een lach en een traan. Voelbaar van je kruin tot in je kleine tenen. - Gina Miroula, de Theaterkrant

Lees hier de hele recensie.

Zeker Janneke Remmers zou voor haar rol als mama Jaanie een prijs moeten krijgen. Zij laat zien hoe deze kwetsbare vrouw ten onder gaat, strijdend tegen niet te stoppen krachten, zoals de vooruitgang en de maatschappij. Vermorzeld wordt ze. Haar bitterheid en woede op het einde zijn volkomen geoorloofd, en dat komt echt aan. ★★★★☆ de Volkskrant

Lees hier de hele recensie.

Lees het interview met Giovanni Brand in de Volkskrant: Met één been in de wagen: Giovanni Brand maakt theatervoorstelling over leven in een woonwagenkamp.

Tickets Zanger zonder volk

Foto door Moon Saris

---

Person Loning For Human door Charles Pas

Recensie in het NRC

"Ongrijpbaar, maar vooral intrigerend is de performance van theatermaker Charles
Pas, Person longing for human" ★★★★

Lees de hele recensie hier.

Keuze van de criticus op de Theaterkrant.nl

Person Longing for Human, een zoetsterk staaltje werk waarmee Charles Pas bedwelmt en intoxiceert. Smaakt naar meer en mede.

Lees hier de hele recensie.

Tickets Person Longing For Human

Foto door Moon Saris
---

Gedenk te overstromen: Fundament van Collectief Walden
NRC over Gedenk te overstromen: Fundament
"Het is een sympathiek project, dat een inhoudelijk verhaal vertelt en de opwarming van de aarde dichtbij brengt." ★★★★☆

Lees hier de hele recensie.

Tickets Gedenk te overstromen: Fundament

---

Nieuwe Maker Finn Borath is door Het Parool geïnterviewd over zijn nieuwste werk: Suffer.
"Het punt waar natuurkunde iets psychedelisch krijgt, inspireert me. Mijn werk ligt op een grensgebied van performancekunst en theater. Ik houd heel erg van de setting van het theater, dat er publiek aanwezig is en iets een begin en een einde heeft. Maar ik vertel niet zozeer een coherent verhaal. Ik vertrek vaak vanuit een filosofische, existentialistische gedachte en verbind die aan natuurkundige fenomenen. Zo zit er in Suffer een scène die gaat over de oerknal en hoe je die aan de ene kant kunt zien als een kleine stip die naar buiten beweegt, maar ook als een grote koepel die naar binnen beweegt. Het is een concept dat fundamenteel is aan ons bestaan, en tegelijk is het zo groot en moeilijk te rijmen met hoe we ons leven ervaren. Dat gevoel van verwarring, dat bij iedereen volgens mij wel van binnen zit, is mijn speelveld. Het grote what the fuck.”

Lees het hele interview hier.

Tickets Suffer

Foto door Moon Saris
---

This is not going to end well van en met Jantien Fick

"Op het uiteinde van een pier, met prachtig zicht op de skyline van Amsterdam, zien we Fick balanceren op de rand van de afgrond. Ze trotseert de zwaartekracht en filosofeert over het verlangen om er niet meer te zijn." ★★★☆☆ NRC

Lees de hele recensie hier.

Tickets This is not going to end well

Foto door Moon Saris

---

Keuzes van de criticus op de Theaterkrant.nl

💎 Gershwin Bonevacia met Terug naar Prinsenplein | "Gershwin gaat luchtig aan de haal met lelijke herinneringen uit zijn jeugd. In Terug naar Prinsenplein zijn zowel de teksten als het decor adembenemend"

Tickets Terug naar Prinsenplein

Foto door Selwyn de Wind

💎 Charles Pas met Person Longing For Human | "Plakkerige bovenlichamen eisen elkaar op in zoete veldslag. Person Longing for Human, een zoetsterk staaltje werk waarmee Charles Pas bedwelmt en intoxiceert. Smaakt naar meer en mede."
In het NRC heeft deze voorstelling een ★★★★★ recensie

Tickets Person Longing For Human

Foto door Moon Saris

💎 Giovanni Brand met Zanger zonder volk | "Een ontroerend drama over leven op een woonwagenkamp. Zanger zonder volk is een liefdevol verhaal over anders zijn, maar toch ergens bij willen horen. Op talig niveau is het een goudmijn. De teksten zijn om in het hart te sluiten. Een beetje zoals de gouwe ouwe van André Hazes. Je weet wel: léven. Met een lach en een traan. Voelbaar van je kruin tot in je kleine tenen."
In de Volkskrant heeft deze voorstelling een ★★★★☆ recensie

Tickets Zanger zonder volk

Foto door Moon Saris