DAISIES is geïnspireerd op de gelijknamige Tsjecho-Slowaakse film uit 1966 van filmmaakster Věra Chytilová. In een wervelwind van ondeugendheden nemen drie jonge vrouwen, genaamd Marie, hun publiek mee in een wereld met haar geheel eigen logica. Hun motto: ‘De wereld is verrot, dus mogen wij het ook zijn.’ Met een uitbundig fysieke en muzikale speelstijl waagt het jonge theatercollectief Blond & Cynisch zich, na hun afstudeervoorstelling aan een tweede poging tot het oplossen van alle wereldproblematiek. Dit keer met een eigenzinnige insteek: destructie. Als we een betere wereld willen, moet er eerst eentje kapot.

Blond & Cynisch is een theatercollectief bestaande uit Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen. In 2021 studeren zij af aan de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ). Samen zoeken ze naar een nieuwe, intersectioneel feministische theatrale taal.

Praktisch
Je kunt deze voorstelling bekijken op het festivalhart. Toegang voor het festivalhart krijg je door een IJhart-bandje te kopen, voor de dag dat je wil komen. Daarnaast is deze voorstelling onderdeel van IJ-Tour 2 (lang) en IJ-Tour 2 (kort). Met een IJ-Tour ticket zie je deze Zeecontainer-voorstelling of die van Keren Rosenberg, nog een of twee andere presentaties én krijg je toegang tot het festivalhart.

Duur: 15 min
Leeftijd: 8+
Taal: Nederlands & Tsjechisch
Rolstoeltoegankelijk
Let op: deze voorstelling is niet te zien op donderdag 15 juli

_______
Credits

Concept en spel: Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis, Emma Vermeulen