Schrijver en theatermaker Steff Geelen zocht voor Over het IJ de samenwerking op met audiovisueel kunstenaar Noortje Sanders. Ze delen een fascinatie voor de aandoenlijke en ontelbare manieren waarop de mens contact zoekt en relaties aangaat met het niet-menselijke. Als mensen denken we vaak controle te hebben over alles: dieren, dingen, elkaar en onszelf. Maar wat als de dingen ons eraan herinneren dat deze controle slechts illusie is. RING DING DING is een audiovisuele installatie die de kracht en zeggenschap van dingen onderzoekt en onze persoonlijke, soms intieme relaties tot deze dingen.

Ik streel de lepels hun vorm in.
Zij aaien mij terug in mijn huid.
Zo houden we elkaar vast:
de dingen en ik in een dans.
Mijn huid is hun huid
is de huid van de wereld.
Alles poreus en open.
Alles gelijktijdig in en uit zijn vorm.

Praktisch
Je kunt deze voorstelling bekijken op het festivalhart. Toegang voor het festivalhart krijg je door een IJhart-bandje te kopen, voor de dag dat je wil komen. Daarnaast is deze voorstelling onderdeel van IJ-Tour 3 (lang), IJ-Tour 3.1 (kort), IJ-Tour 3.2 (kort), IJ-Tour 3.3 (kort). Met een IJ-Tour ticket zie je deze Zeecontainer-voorstelling of die van Marnix Vinkenborg, nog een of twee andere presentaties én krijg je toegang tot het festivalhart.

Duur: 15 min
Leeftijd: 10+
Taal: Nederlands

Rolstoeltoegankelijk
Let op: deze voorstelling is niet te zien op maandag 12 juli
_______
Credits
Concept, schrijver, maker: Steff Geelen, audiovisueel maker, beeldmateriaal: Noortje Sanders, geluidsdramaturg & technisch advies: Harpo ’t Hart, met dank aan: Sophie Hoeberechts, Rik van den Bos