Wanneer u goed luistert, hoort u in de verte een scheepshoorn op het IJ. De haven van Amsterdam wordt na een warme zomernacht langzaam wakker. U draait zich nog even om... Met prachtige lichtinval door de verdiepingshoge ramen kunt u zorgeloos genieten van het fantastische uitzicht op het IJ en het centrum van Amsterdam. Penthouse Pitch laat u nieuwe hoogtes ervaren en een pionier in het nieuw ontdekte Amsterdam-Noord worden!

Marnix Vinkenborg is muziektheater-maker in de breedste zin van het woord: een componist, performer en regisseur die cynisch, nieuw en hypnotiserend werk maakt. Samenwerkingen staan voor hem centraal. Met vormgever en bouwvakker Elodie Vreeburg creëert hij de visueel baanbrekende Penthouse Pitch.

Marnix te gast op EILAND - 14 juli, 20.30

Collectief Walden gaat met Marnix en een expert van het woonproject Aan het IJ in gesprek over het gentrificatieproces in Amsterdam Noord. Op EILAND zitten we in het jaar 2150 inmiddels. Het laatste kwart van het leven van Amsterdam is ingegaan voordat het overstroomd. Heeft stadsvernieuwing nog zin als een stad ten onder gaat? Welke sociale structuren worden blootgelegd? Wie blijft er in de stad wonen? Zijn dat de armere mensen, of juist de rijkere mensen in hoge lofts?

Samen met Collectief Walden schrijft Over het IJ de geschiedenis van de toekomst met als inzet op tijd het tij te keren. Amsterdam zal over 250 jaar ten onder gaan aan de stijgende waterspiegel. Hoe richten we dit laatste kwart in het leven van Amsterdam in? 


Praktisch
Je kunt deze voorstelling bekijken op het festivalhart. Toegang voor het festivalhart krijg je door een IJhart-bandje te kopen, voor de dag dat je wil komen. Daarnaast is deze voorstelling onderdeel van IJ-Tour 3 (lang), IJ-Tour 3.1 (kort), IJ-Tour 3.2 (kort), IJ-Tour 3.3 (kort), IJ-Tour 5 (lang) en IJ-Tour 5 (kort). Met een IJ-Tour ticket zie je deze Zeecontainer-voorstelling of die van Steff Geelen i.s.m. Noortje Sanders (IJ-Tour 3 - kort en lang), nog een of twee andere presentaties én krijg je toegang tot het festivalhart.

Duur: 15 min
Leeftijd: 16+
Taal: Nederlands
Rolstoeltoegankelijk
Let op: deze voorstelling is niet te zien op maandag 12 juli


_______
Credits
Concept en spel: Marnix Vinkenborg, vormgever: Elodie Vreeburg, geluid: Bo Bolten, begeleiding: Dagmar Slagmolen, muziektheatergezelschap: Via Berlin, spel-assistent: Nadine Febranof, met dank aan: de Via Berlin Academie, i.s.m. ArtEZ, Janivo Stichting en Over het IJ