Logo Over het IJ

UNBOXED met Nouf Rafea

OHIJ / Via Berlin Academie / ArtEZ Master Muziektheater

De stilte heeft je veel te vertellen.

Kaarten: Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #3.

UNBOXED met Nouf Rafea

Foto door: Moon Saris

Waar werkt Nouf aan?
When Silence Seeps! is een 15 minuten durende ervaringstheatervoorstelling waarin het publiek de stilte zelf ervaart. Met behulp van een meerstemmige en intieme sfeer verkennen we de verschillende lagen van stilte en beladen we het publiek met diverse emoties. Deze performance zal plaatsvinden tijdens het Festival Over Het IJ in juli 2023.

Kom en ervaar de stilte... De stilte heeft je veel te vertellen!

Kaarten: Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #3.

Wat is Unboxed – Het Zeecontainerprogramma uitgepakt?
Het Zeecontainerprogramma was altijd een iconisch onderdeel van ons programma. Vanaf 2023 pakken we dit programma uit. Gedurende een traject van drie maanden nemen de makers deel aan verschillende workshops en ontvangen ze begeleiding bij de ontwikkeling van hun concept. Daarnaast biedt Over het IJ financiële, productionele en marketing ondersteuning. Een belangrijk aspect van dit traject is het werken met een specifieke locatie. De makers zijn voorgedragen en krijgen ondersteuning van gezelschappen, productiehuizen en kunstopleidingen. Ze verrichten onderzoek dat gerelateerd is aan de locatie. Tijdens het festival delen ze hun werk aan het publiek en werken ze verder op basis van de ervaringen die ze tijdens deze ontmoeting opdoen.

Het publiek komt in aanraking met belangrijke thema's van vandaag en krijgt de kans om te fantaseren en mogelijkheden te creëren voor een nieuwe toekomst. Dit gebeurt via het terugkerende thema in het programma, waarin wordt gezocht naar nieuwe talen en vormen die beter passen bij de huidige tijd.

Wat is een Unboxed-tour?
Een Unboxed-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Tijdens de Unboxed-tours is er een gids die je meeneemt naar verschillende locaties en je tegelijkertijd meer informatie kan geven over de voorstellingen die je gaat zien. Deze gidsen zijn jonge dramaturgen/programmamakers die verschillende routes samenstellen en ervoor zorgen dat makers en publiek elkaar ontmoeten. Hiermee creëren we binnen het Unboxed ontwikkelingstraject ook een ruimte waar nieuwe dramaturgen/programmamakers zich kunnen ontwikkelen.

De gidsen van dit jaar zijn: Karijn van der Wijk, Lisanne Kniese, Sam Simons, Josephine Borst en Roosmarijn Brans.

Klik hieronder op één van de tours om erachter te komen wat je kunt beleven:

Poster gecreëerd door: Marwa Mezher

UNBOXED met Nouf Rafea UNBOXED met Nouf Rafea UNBOXED met Nouf Rafea UNBOXED met Nouf Rafea UNBOXED met Nouf Rafea

Nouf Rafea / Over het IJ, Via Berlin Academie en ArtEZ Muziektheater Master Allround 
Maker: Nouf Rafea | Poster gemaakt door: Marwa Mezher | Scenografie samenwerking met Wael Qadriyeh | Begeleiding: Conceptontwikkeling: Babette Kalker | Muziek & Geluidstocht: Oene van Geel & Modar Salama | Eindregie: Dagmar Slagmolen & Hilda Moucharrafieh | Poster gecreëerd door: Marwa Mezher