Logo Over het IJ

UNBOXED Installatie

Eva Koopmans & De Makkers

Op zoek naar de luisteraar van nu in een op maat gemaakte ervaring.

UNBOXED Installatie

Wat is een Unboxed installatie?
Anders dan de andere Unboxed onderdelen presenteren Eva Koopmans & De Makkers een individuele ervaring op de NDSM-werf. Dit is een doorlopende installatie in plaats van een tour met meerdere makers. Kom langs wanneer de kraam op het festivalhart geopend is en ervaar Unboxed. Deze ervaring op het festivalhart en op de werf duurt ongeveer 15 minuten en is goed te combineren met andere onderdelen van het (Unboxed) programma.

Wat is Unboxed – Het Zeecontainerprogramma uitgepakt?
Het Zeecontainerprogramma was altijd een iconisch onderdeel van ons programma. Vanaf 2023 pakken we dit programma uit en maken de makers op andere locaties (dan een container) een korte voorstelling waarbij de locatie zelf het uitgangspunt is. Deze voorstellingen kun je alleen zien wanneer je een Unboxed-tour boekt. De makers van Unboxed krijgen binnen een traject van 3 maanden allerlei workshopdagen en begeleiding bij de conceptontwikkeling van hun voorstelling. Werken met een locatie staat hierbij centraal. De makers hebben uiteindelijk twee weken, vóór het festival plaatsvindt, de tijd om aan hun uiteindelijke korte voorstelling te maken op een specifieke locatie.

Op zoek naar de luisteraar van nu in een op maat gemaakte ervaring.
Let’s make listening great again!
Waarom mensen liever tegen hun hond praten (een oefening in luisteren) is een ervaring over de luisteraar van nu. Een tegengeluid tegen de zendende samenleving en een podium voor de muurbloempjes.

Op de NDSM-werf zoeken vormgever Eva Koopmans & het theatergezelschap De Makkers naar een boegbeeld van de luisteraar. Wat maakt iemand een goede luisteraar? En hoe ziet deze luisteraar eruit? In een poging mensen dichter bij elkaar te brengen, wordt voor elke bezoeker een op maat gemaakte ervaring ontwikkeld. Een oefening in luisteren voor de hele familie die je uitdaagt de stress van het constant zenden los te laten en rust te vinden in het ontvangen. In het simpelweg zijn.

Let’s make listening great again!

Biografie
Eva Koopmans is werkzaam als maker en vormgever. Met een achtergrond in de scenografie houdt zij zich bezig met ruimtelijke ingrepen die mensen en plekken met elkaar in aanraking laten komen. Het faciliteren van ontmoetingen vormt een rode lijn in al haar werk. Eva zet kunst in als middel om te participeren in veranderingsprocessen, maar ook om samen te oefenen op kleine schaal.

De Makkers is een sociaal-artistiek theatergezelschap uit Zwolle. De projecten die ze ontwikkelen, komen tot stand aan de hand van ontmoetingen en persoonlijke verhalen van mensen. Ze verleiden het publiek om op een andere manier te kijken naar mensen en de omgeving waarin zij leven. Op die manier leveren ze een bijdragen aan verbinding in de samenleving en brengen ze mensen dichter bij elkaar.

Socials en website
Website: www.evakoopmans.com | www.theaterdemakkers.nl
Instagram: @evakoopmans_ |@theaterdemakkers


Klik hieronder op één van de tours om erachter te komen wat je kunt beleven:


UNBOXED Installatie UNBOXED Installatie UNBOXED Installatie UNBOXED Installatie

Eva Koopmans & De Makkers / Over het IJ, Station Noord
Makers: Eva Koopmans en Yuna Linde | Vormgeving: Eva Koopmans | Mede mogelijk gemaakt door: Station Noord en Werkplaats Zwolse Theaters | Fotograaf: Kasper Veenstra