Logo Over het IJ

UNBOXED met Ylva Rietman

OHIJ / Via Berlin Academie / ArtEZ Master Muziektheater

Diary of Dualism is een muzikale theatersolo die eigenlijk geen solo is; een zoektocht naar de meerdere stemmen van jezelf.

Kaarten: Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #3.

UNBOXED met Ylva Rietman

Foto door: Moon Saris

Waar werkt Ylva aan?

Een muzikale theatersolo die eigenlijk geen solo is; een zoektocht naar de meerdere stemmen van jezelf.

Eén op de tien zwangerschappen begint als twee- of meerling en Ylva was gepland als tweeling, maar nu is ze alleen, in die zin is Diary of Dualism nooit een solovoorstelling. Ze gaat in deze muzikale theatervoorstelling op zoek naar manieren om zichzelf te verdubbelen. Op zoek naar haar meerstemmigheid. Ben ik nu twee in één? Leef ik het leven voor twee? Niet alleen om haar wederhelft te vervangen, maar ook om te onderzoeken hoe we meerdere versies van onszelf hebben. Diary of Dualism is een verbeelding en verklanking van de stemmen in ons en om ons heen. Van de (schijnbare) tegenstellingen tussen ‘ik’ en ‘de rest’, van wel of niet of allebei. Een zoektocht naar tweeheid, meervoudigheid en eenheid. Welke kant kies jij? Of hoef je niet te kiezen?

Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #3.

Wat is Unboxed – Het Zeecontainerprogramma uitgepakt?
Het Zeecontainerprogramma was altijd een iconisch onderdeel van ons programma. Vanaf 2023 pakken we dit programma uit. Gedurende een traject van drie maanden nemen de makers deel aan verschillende workshops en ontvangen ze begeleiding bij de ontwikkeling van hun concept. Daarnaast biedt Over het IJ financiële, productionele en marketing ondersteuning. Een belangrijk aspect van dit traject is het werken met een specifieke locatie. De makers zijn voorgedragen en krijgen ondersteuning van gezelschappen, productiehuizen en kunstopleidingen. Ze verrichten onderzoek dat gerelateerd is aan de locatie. Tijdens het festival delen ze hun werk aan het publiek en werken ze verder op basis van de ervaringen die ze tijdens deze ontmoeting opdoen.

Het publiek komt in aanraking met belangrijke thema's van vandaag en krijgt de kans om te fantaseren en mogelijkheden te creëren voor een nieuwe toekomst. Dit gebeurt via het terugkerende thema in het programma, waarin wordt gezocht naar nieuwe talen en vormen die beter passen bij de huidige tijd.

Wat is een Unboxed-tour?
Een Unboxed-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Tijdens de Unboxed-tours is er een gids die je meeneemt naar verschillende locaties en je tegelijkertijd meer informatie kan geven over de voorstellingen die je gaat zien. Deze gidsen zijn jonge dramaturgen/programmamakers die verschillende routes samenstellen en ervoor zorgen dat makers en publiek elkaar ontmoeten. Hiermee creëren we binnen het Unboxed ontwikkelingstraject ook een ruimte waar nieuwe dramaturgen/programmamakers zich kunnen ontwikkelen.

De gidsen van dit jaar zijn: Karijn van der Wijk, Lisanne Kniese, Sam Simons, Josephine Borst en Roosmarijn Brans.

Klik hieronder op één van de tours om erachter te komen wat je kunt beleven:

UNBOXED met Ylva Rietman UNBOXED met Ylva Rietman UNBOXED met Ylva Rietman UNBOXED met Ylva Rietman

Concept, tekst, spel, muziek: Ylva Rietman | Begeleiding: Dagmar Slagmolen | Met dank aan: Lotte Bos, Jerke van den Braak, Simone van der Steen, Lotte Kok