Logo Over het IJ

UNBOXED met Ashley Ho & Domenik Naue

OHIJ / Dansateliers

Een geduldige poging om dingen los te laten

UNBOXED met Ashley Ho & Domenik Naue

Portret en scenefoto's door Moon Saris

Waar werken Ashley en Domenik aan?

Een geduldige poging om dingen los te laten | Paper Tears
ashleyho+domeniknaue is een collectie van ledematen en harten. Dit duo gebruikt dans, poëzie, muziek en vormgeving als een oefening in aandacht, spel en verandering. Tijdens Over het IJ Festival strijken ze neer op de trailerhelling van de NDSM Werf. Een plek waar schepen die werden gebouwd en gerepareerd te water werden gelaten. Wat blijft, wat komt terug? Hoe kunnen we plezier vinden in het loslaten van dingen die voorbij gaan, wetende dat ze terugkomen in een andere vorm? Reis mee langs de scheepshelling, die de herinneringen aan vertrek en aankomst bewaart.

Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #4.

Wat is Unboxed – Het Zeecontainerprogramma uitgepakt?
Het Zeecontainerprogramma was altijd een iconisch onderdeel van ons programma. Vanaf 2023 pakken we dit programma uit en maken de makers op andere locaties (dan een container) een korte voorstelling waarbij de locatie zelf het uitgangspunt is. Deze voorstellingen kun je alleen zien wanneer je een Unboxed-tour boekt. De makers van Unboxed krijgen binnen een traject van 3 maanden allerlei workshopdagen en begeleiding bij de conceptontwikkeling van hun voorstelling. Werken met een locatie staat hierbij centraal. De makers hebben uiteindelijk twee weken, vóór het festival plaatsvindt, de tijd om aan hun uiteindelijke korte voorstelling te maken op een specifieke locatie.

Wat is een Unboxed-tour?
Een Unboxed-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Er is een gids die je van locatie naar locatie begeleidt en ondertussen meer kan vertellen over de voorstellingen die je gaat zien. De tours zijn te boeken in twee varianten, de korte versie waarbij je twee voorstellingen/makers bezoekt. Of de lange versie waarbij je drie voorstellingen/makers bezoekt.

Klik hieronder op één van de tours om erachter te komen wat je kunt beleven:

UNBOXED met Ashley Ho & Domenik Naue UNBOXED met Ashley Ho & Domenik Naue UNBOXED met Ashley Ho & Domenik Naue UNBOXED met Ashley Ho & Domenik Naue UNBOXED met Ashley Ho & Domenik Naue UNBOXED met Ashley Ho & Domenik Naue

ashleyho+domeniknaue - Dansateliers | Paper Tears
Makers: ashleyho+domeniknaue | Partner: Dansateliers en Over het IJ | Fotografen: Adli Dinie, Moon Saris en Rune Leysen