Logo Over het IJ

UNBOXED met Jesse Vissers

Jesse Vissers en Bram Flick

Wat als de kunst werkelijkheid wordt?

UNBOXED met Jesse Vissers

Waar werkt Jesse aan?
Wat als de kunst werkelijkheid wordt?
Acteurs Jesse Vissers en Bram Flick duiken voor Over het IJ in de betekenis van kunst. Wat is de betekenis van kunst nog vandaag de dag en hoe wordt kunst gemaakt? Ze nemen het publiek mee in een kunstenaarsatelier waar de mens als kunstenaar centraal staat. De conventie  duikt via opgenomen beelden in ons begrip over kunst. We krijgen een kijkje in het maakproces. Spelenderwijs wordt onze rol als publiek en de rol van de kunstenaar bevraagd, waardoor de grens tussen fictie en werkelijkheid langzaam verdwijnt. Wat als wijzelf in de kunst terechtkomen? Wat als de kunst werkelijkheid wordt?

Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #1. Klik hier voor kaarten

Wat is Unboxed – Het Zeecontainerprogramma uitgepakt?
Het Zeecontainerprogramma was altijd een iconisch onderdeel van ons programma. Vanaf 2023 pakken we dit programma uit en maken de makers op andere locaties (dan een container) een korte voorstelling waarbij de locatie zelf het uitgangspunt is. Deze voorstellingen kun je alleen zien wanneer je een Unboxed-tour boekt. De makers van Unboxed krijgen binnen een traject van 3 maanden allerlei workshopdagen en begeleiding bij de conceptontwikkeling van hun voorstelling. Werken met een locatie staat hierbij centraal. De makers hebben uiteindelijk twee weken, vóór het festival plaatsvindt, de tijd om aan hun uiteindelijke korte voorstelling te maken op een specifieke locatie.

Wat is een Unboxed-tour?
Een Unboxed-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Er is een gids die je van locatie naar locatie begeleidt en ondertussen meer kan vertellen over de voorstellingen die je gaat zien. De tours zijn te boeken in twee varianten, de korte versie waarbij je twee voorstellingen/makers bezoekt. Of de lange versie waarbij je drie voorstellingen/makers bezoekt.

Klik hieronder op één van de tours om erachter te komen wat je kunt beleven:

Jesse Lou Vissers / Over het IJ en Golden Palace
Concept & spel: Jesse Vissers en Bram Flick | Begeleiding: Ingrid Kuipers | Coach: Lotte Bos Posterbeeld: Bram Flick en Jesse Vissers
Met dank aan: Rob Smorenberg