Logo Over het IJ

UNBOXED met Marieke Reijnen & Luka Krijbolder

OHIJ / Afslag Eindhoven

Een walgelijk schitterende nachtmerrie bij daglicht.

UNBOXED met Marieke Reijnen & Luka Krijbolder

Waar werken Marieke en Luka aan?

Een walgelijk schitterende nachtmerrie bij daglicht. 

Je ziet een vrouw op een onbestemde plaats, ze lijkt verdwaald, jij komt dichterbij. Op het eerste gezicht lijkt ze kwetsbaar, maar in haar schuilt een duister wezen. De grenzen van wat menselijk is vervagen steeds meer en langzaam word je een donkere wereld ingezogen.

Regisseur Marieke Reijnen en acteur Luka Krijbolder zijn locatietheatermakers in hart en nieren. Alles wat aanwezig is op een plek wordt meegenomen in een wereld die zij samen tot leven wekken. Zo ook in Roadkill, een luguber verhaal met gruwelen die je eigenlijk niet wil zien. Dus kom vooral kijken!

Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #2. Klik hier voor kaarten


Wat is Unboxed – Het Zeecontainerprogramma uitgepakt?
Het Zeecontainerprogramma was altijd een iconisch onderdeel van ons programma. Vanaf 2023 pakken we dit programma uit en maken de makers op andere locaties (dan een container) een korte voorstelling waarbij de locatie zelf het uitgangspunt is. Deze voorstellingen kun je alleen zien wanneer je een Unboxed-tour boekt. De makers van Unboxed krijgen binnen een traject van 3 maanden allerlei workshopdagen en begeleiding bij de conceptontwikkeling van hun voorstelling. Werken met een locatie staat hierbij centraal. De makers hebben uiteindelijk twee weken, vóór het festival plaatsvindt, de tijd om aan hun uiteindelijke korte voorstelling te maken op een specifieke locatie.

Wat is een Unboxed-tour?
Een Unboxed-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Er is een gids die je van locatie naar locatie begeleidt en ondertussen meer kan vertellen over de voorstellingen die je gaat zien. De tours zijn te boeken in twee varianten, de korte versie waarbij je twee voorstellingen/makers bezoekt. Of de lange versie waarbij je drie voorstellingen/makers bezoekt.

Klik hieronder op één van de tours om erachter te komen wat je kunt beleven:

Foto door: Paul Beekhuis

UNBOXED met Marieke Reijnen & Luka Krijbolder UNBOXED met Marieke Reijnen & Luka Krijbolder UNBOXED met Marieke Reijnen & Luka Krijbolder

Marieke Reijnen en Luka Krijbolder / Over het IJ / Afslag Eindhoven
Concept & regie: Marieke Reijnen | Co-creatie & performer: Luka Krijbolder 
Geluid: Boris de Klerk | Prop: Bas Kaufmann | Foto: Paul Beekhuis | Grafisch ontwerp: merci aan alle vrienden die dit plaatje maakten.
Met dank aan: Gerrie Fiers