Logo Over het IJ

UNBOXED met Noah Janssen

OHIJ / VIA ZUID / Feikes Huis

Hoe word jij deel van iets dat eeuwig blijft?

Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #2. Klik hier voor kaarten

UNBOXED met Noah Janssen

Waar werkt Noah aan?
Ons nietige gevecht met de tijd. In de verte bij het water wordt een zacht lichaam geboren. De tijd start. Het lijf onderzoekt, ontmoet, is blij en depressief, heeft lief en neemt afscheid. Vanaf een afstandje kijk je door een verrekijker. Langzaamaan zie je hoe het vlees verandert door de hardheid van het beton en de tijd.

Beeldend theatermaker Noah Janssen legt met fantasie de kwetsbaarheid van de mens bloot. In plaats van antwoord te geven op de vraag hoe we mens moeten zijn, roept hij op om extreem te genieten van het feit dat we meestal niet eens bedreven genoeg zijn om mens te zijn. I was born at 7:00 a.m. speelt met de gedachte dat het misschien best jammer is dat je dood gaat. Want je hebt moeite in het leven gestoken. Vervolgens blijkt dat alles voor niets, want als er genoeg tijd verstrijkt ben je te verteerd of verbrand om daarbij stil te staan.

Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #2. Klik hier voor kaarten

Wat is Unboxed – Het Zeecontainerprogramma uitgepakt?
Het Zeecontainerprogramma was altijd een iconisch onderdeel van ons programma. Vanaf 2023 pakken we dit programma uit en maken de makers op andere locaties (dan een container) een korte voorstelling waarbij de locatie zelf het uitgangspunt is. Deze voorstellingen kun je alleen zien wanneer je een Unboxed-tour boekt. De makers van Unboxed krijgen binnen een traject van 3 maanden allerlei workshopdagen en begeleiding bij de conceptontwikkeling van hun voorstelling. Werken met een locatie staat hierbij centraal. De makers hebben uiteindelijk twee weken, vóór het festival plaatsvindt, de tijd om aan hun uiteindelijke korte voorstelling te maken op een specifieke locatie.

Wat is een Unboxed-tour?
Een Unboxed-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Er is een gids die je van locatie naar locatie begeleidt en ondertussen meer kan vertellen over de voorstellingen die je gaat zien. De tours zijn te boeken in twee varianten, de korte versie waarbij je twee voorstellingen/makers bezoekt. Of de lange versie waarbij je drie voorstellingen/makers bezoekt.

Klik hieronder op één van de tours om erachter te komen wat je kunt beleven:

Noah Janssen / Over het IJ / VIA ZUID / Feikes Huis

Creatie & spel An Hackselmans & Noah Janssen
Kostuum & artistieke sparringspartner Nine van Weert
Dramaturgisch advies Pol Eggermont & Joost Segers