Logo Over het IJ

UNBOXED met Nour Jordan

OHIJ / Poetry Circle

Een spoken word voorstelling over de tussenruimte die ontstaat door tussen twee talen in te zitten. 


UNBOXED met Nour Jordan

Waar werkt Nour aan?

Een spoken word voorstelling over de tussenruimte die ontstaat door tussen twee talen in te zitten.

Als Tunesisch-Nederlandse beweegt Nour Jordan zich constant tussen twee werelden, maar door haar gebrekkige Tunesisch valt ze vaak tussen wal en schip. Deze hoopvolle spoken word artiest gaat in Ghriba op zoek naar hoe de moedertaal invloed heeft op wie je bent en je gevoel van thuis. Hoe verhoudt zij zich tot deze fysieke en gevoelsmatige tussenruimtes die ze dagelijks tegenkomt? Wat kan ze doen om zich thuis te voelen in deze plekken? Als een echte woordkunstenaar gaat Nour op zoek of ze via taal uit de tussenwereld kan klimmen.

Wat is Unboxed – Het Zeecontainerprogramma uitgepakt
Het Zeecontainerprogramma was altijd een iconisch onderdeel van ons programma. Vanaf 2023 pakken we dit programma uit en maken de makers op andere locaties (dan een container) een korte voorstelling waarbij de locatie zelf het uitgangspunt is. Deze voorstellingen kun je alleen zien wanneer je een Unboxed-tour boekt. De makers van Unboxed krijgen binnen een traject van 3 maanden allerlei workshopdagen en begeleiding bij de conceptontwikkeling van hun voorstelling. Werken met een locatie staat hierbij centraal. De makers hebben uiteindelijk twee weken, vóór het festival plaatsvindt, de tijd om aan hun uiteindelijke korte voorstelling te maken op een specifieke locatie.

Wat is een Unboxed-tour?
Een Unboxed-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Er is een gids die je van locatie naar locatie begeleidt en ondertussen meer kan vertellen over de voorstellingen die je gaat zien. De tours zijn te boeken in twee varianten, de korte versie waarbij je twee voorstellingen/makers bezoekt. Of de lange versie waarbij je drie voorstellingen/makers bezoekt.

Klik hieronder op één van de tours om erachter te komen wat je kunt beleven:

Nour Jordan - Poetry Circle | Ghriba
Maker/performer: Nour Jordan | Artistieke directeur/coach: Hilda Moucharrafieh | Productie: Job Leseman | Producent: Over het IJ