Logo Over het IJ

UNBOXED met Oliver Wagstaff

OHIJ / Nowhere

Summer in the city | Een nostalgische viering van dans van de straat: de rush, littekens en het samenzijn.

Kaarten: Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #2.

UNBOXED met Oliver Wagstaff

Waar werkt Oliver aan?

Summer in the city | Een nostalgische viering van dans van de straat: de rush, littekens en het samenzijn.

Danser en poppenspeler Oliver Wagstaff gaat terug naar de kunst die op straat ontstaat. Als puber begon hij samen met vrienden te dansen op een schoolpleintje: de vaste hangplek van zijn breakdance crew The Millitia. Nu hij is afgestudeerd van de dansacademie volgt hij het spoor terug naar waar het voor hem begon. Naar het nostalgische gevoel van dansen zonder doel, van gebouwen afspringen voor de rush, je lichaam tot het uiterste drijven. Naar herinneringen waarin wonden en breuken gevierd werden. Waarom kiezen jongeren toch voor de straat? Wat betekent dit gevoel voor kunstenaars die naar de steriele dansvloer zijn verhuisd? Oliver stelt voor Over het IJ een nieuwe crew samen, gemaakt van poppen van textiel die elkaar ontmoeten op straat. Een zomeravond in Amsterdam waar ze het gevoel van samenzijn en de eeuwige jeugd opzoeken. Waar de jongere ik en de Oliver van nu verhalen en ervaringen delen. Kom genieten van de littekens die wel weer genezen. Wees niet bang voor het asfalt.

Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #2. Klik hier voor kaarten

Wat is Unboxed – Het Zeecontainerprogramma uitgepakt?
Het Zeecontainerprogramma was altijd een iconisch onderdeel van ons programma. Vanaf 2023 pakken we dit programma uit en maken de makers op andere locaties (dan een container) een korte voorstelling waarbij de locatie zelf het uitgangspunt is. Deze voorstellingen kun je alleen zien wanneer je een Unboxed-tour boekt. De makers van Unboxed krijgen binnen een traject van 3 maanden allerlei workshopdagen en begeleiding bij de conceptontwikkeling van hun voorstelling. Werken met een locatie staat hierbij centraal. De makers hebben uiteindelijk twee weken, vóór het festival plaatsvindt, de tijd om aan hun uiteindelijke korte voorstelling te maken op een specifieke locatie.

Wat is een Unboxed-tour?

Een Unboxed-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Er is een gids die je van locatie naar locatie begeleidt en ondertussen meer kan vertellen over de voorstellingen die je gaat zien. De tours zijn te boeken in twee varianten, de korte versie waarbij je twee voorstellingen/makers bezoekt. Of de lange versie waarbij je drie voorstellingen/makers bezoekt.

Klik hieronder op één van de tours om erachter te komen wat je kunt beleven:

UNBOXED met Oliver Wagstaff UNBOXED met Oliver Wagstaff

Oliver Wagstaff / Nowhere
Concept, poppen & dans: Oliver Wagstaff | Muziek: Sean Bogaers | Assistentie poppen: Ellen Ruwe | Coach: TBA | Met dank aan: Bart Merks