Logo Over het IJ

UNBOXED met Schwung

OHIJ / De Warme Winkel

Een vaarwel-performance van een bittere acteur met een ego, uit een obscuur collectief met een zogenaamd originele invalshoek op een maatschappelijk thema.

Kaarten: Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #1.


UNBOXED met Schwung

Beeld door Schwung

Waar werkt Schwung aan?

Een vaarwel-performance van een acteur met een ego, uit een obscuur collectief met een zogenaamd originele invalshoek op een maatschappelijk thema.

We houden het kort. Het podium is te klein en de persoonlijkheden zijn te groot, dat is het probleem. Wij tonen u een acteur op diens nederige knieën. In een poging om ruimte te maken op het podium, spelen we een afscheid voor u. Elke dag offert zich één nieuwe acteur op, totdat er een personeelstekort dreigt. In deze performance hoort u onze eerste en laatste monoloog ooit. Wij gaan geen grappen maken, hoor. Wij nemen dit zéér ernstig op. De enige manier om de wereld mooier te maken, is door er weg te gaan.

Schwung debuteert tijdens het festival. Ze speelt, schrijft, timmert en naait. Het collectief van acht jonge makers vraagt zich af hoe ze theater kunnen maken waarin de mens niet centraal staat. Om de niet-menselijke dingen een podium te kunnen geven, nemen ze nu eerst afscheid van de acteur. Dus, mocht u ze nog eens willen zien spelen dan is dit uw laatste kans.

Waarschuwing: de acteur heeft een pistool en is trigger-happy.

Kaarten: Deze voorstelling is te zien in: UNBOXED Tour #1.

Wat is Unboxed – Het Zeecontainerprogramma uitgepakt?
Het Zeecontainerprogramma was altijd een iconisch onderdeel van ons programma. Vanaf 2023 pakken we dit programma uit en maken de makers op andere locaties (dan een container) een korte voorstelling waarbij de locatie zelf het uitgangspunt is. Deze voorstellingen kun je alleen zien wanneer je een Unboxed-tour boekt. De makers van Unboxed krijgen binnen een traject van 3 maanden allerlei workshopdagen en begeleiding bij de conceptontwikkeling van hun voorstelling. Werken met een locatie staat hierbij centraal. De makers hebben uiteindelijk twee weken, vóór het festival plaatsvindt, de tijd om aan hun uiteindelijke korte voorstelling te maken op een specifieke locatie.

Wat is een Unboxed-tour?
Een Unboxed-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Er is een gids die je van locatie naar locatie begeleidt en ondertussen meer kan vertellen over de voorstellingen die je gaat zien. De tours zijn te boeken in twee varianten, de korte versie waarbij je twee voorstellingen/makers bezoekt. Of de lange versie waarbij je drie voorstellingen/makers bezoekt.

Klik hieronder op één van de tours om erachter te komen wat je kunt beleven:

Schwung / Over het IJ en De Warme Winkel
Concept: Schwung | Partners: De Warme Winkel, Over Het IJ | Tekst: David Roos
| Spel: Sam van Hulst, David Westera, Noa van der Vorst, ect. | Grafisch
Ontwerp: Sam van Hulst | Begeleiding: Vincent Rietveld | Kostuum: Gina van Os
Sanchéz
| Dramaturgie: Reinout Bongers | Met dank aan: Tom de Ronde, Luna
Joosten