Nieuws

Early Bird Over het IJ Festivalbandje nu te koop

16 april 2019

Het Over het IJ Festivalbandje: hét passe-partout voor tien dagen tegendraadse, eigenwijze en vernieuwende voorstellingen van de jongste lichting locatietheatermakers, in en om het festivalhart op de NDSM-werf. Het festivalbandje geeft toegang tot alle voorstellingen van het Zeecontainerprogramma, het Nieuwe Makers Programma en het Atelier. Koop 'm tot 15 mei voor het speciale Early Bird tarief van € 10,-.

Lees verder

Over het IJ Festival 2019: eerste namen zijn bekend!

19 maart 2019

Het stond natuurlijk al lang in je agenda: van 5 tot en met 14 juli is alweer de zevenentwintigste editie van Over het IJ Festival. Daar kun je nu de eerste namen van optredende gezelschappen en makers aan toevoegen. Medio mei is het volledige programma bekend en start de kaartverkoop via overhetij.nl.

Lees verder

Op stap met Wijkmakers #4 in Noord

29 januari 2019

Vorig jaar is de vierde editie van het Wijkmakersprogramma van start gegaan, waarbij de wijkmakers Yasser Ballemans en Sanne de Wit, Massih Hutak en Valerie van Leersum zich gedurende een half jaar verbonden hebben aan een plek in Amsterdam-Noord. 

Lees verder

Nieuwe spannende makers geselecteerd voor het Atelier-traject in 2019

20 november 2018

Het Atelier is het gezamenlijke talentontwikkelingstraject van Over het IJ Festival en Oerol, waarbinnen drie nieuwe makers gedurende een jaar onderzoek doen naar hun eigen theatertaal en hun visie op locatietheater in de stedelijke context in Amsterdam en op Terschelling. Na een aantal geslaagde Atelier-edities zet het Atelier in op een duurzamere opzet samen met drie partners in talentontwikkeling: Schweigman&, Kameroperahuis en De Nieuwe Oost.

Lees verder

Nog een volle week Over het IJ Festival 2018 te gaan

16 juli 2018

Three down, seven to go! Het openingsweekend van Over het IJ Festival 2018 zit er alweer op. Gelukkig hebben we nog zeven festivaldagen te gaan! Was jij erbij afgelopen weekend? Geniet dan terug met de aftermovie en het fotoverslag van het openingsweekend.

Lees verder

#OHIJ18 staat voor de deur!

11 juli 2018

We zijn er bijna klaar voor: Over het IJ Festival 2018! Geniet mee met de opbouw van ons festivalhart (1000x dank aan alle vrijwillige festivalhelden die zich in het zweet werken!) en repetities van gezelschappen op de NDSM-werf.

Lees verder