Nieuws

Opbouwfilmpje Over het IJ Festival 2019

3 juli 2019

De opbouw van Over het IJ Festival 2019 is in volle gang! Vrijdag 5 juli trappen we onze 27e festivaleditie af in ons festivalhart op de NDSM-werf. Kom alvast in de festivalstemming met dit opbouwfilmpje, inclusief beelden van La Isla Bonita, Lotte Rischen, Lotte Boonstra, Tamar Blom, Sheralynn Adriaansz, Warre Simons, Igor Vrebac, Bart van de Woestijne en Anneleen De Smedt.

Lees verder

Verdiepingsprogramma

2 juli 2019

Het verdiepingsprogramma van Over het IJ Festival verbindt en verdiept belangrijke thema’s uit het programma. Het bestaat uit drie Specials, nagesprekken geleid door Hella Godee, Khadija Massaoudi en Laura Minderhoud, een vechtworkshop van YoungGangsters & DOX en rondleidingen door het depot van NEMO Science Museum.

Lees verder

Op reis door Tuindorp Oostzaan, dwars door de realiteit

2 juli 2019

'Het is heel intiem, je wordt er zelf bij betrokken - echt een ervaring.' Hanneke de Jong en Jonas de Witte praten over Ik Was Hier: een ervaringsdocumentaire en multimediale voorstelling waarin je op reis gaat door Tuindorp Oostzaan met een koptelefoon en iPod.

Lees verder

Making-of De Managers

25 juni 2019

Neem alvast een kijkje bij de totstandkoming van De Managers van La Isla Bonita: een voorstelling over vergaderen, macht en... hobby horsing.

Lees verder

Making-of Don't Wanna Fight

19 juni 2019

In deze making-of movie nemen we je mee naar een repetitie van Don't Wanna Fight, de nieuwe voorstelling van YoungGangsters en DOX, die in première gaat tijdens #OHIJ19.

Lees verder

Twintig premières tijdens Over het IJ Festival 2019

3 juni 2019

Over het IJ Festival staat voor spannend, nieuw werk van de jongste lichting locatietheatermakers én van gevestigde makers die de afgelopen jaren doorgroeiden binnen ons programma. Dit jaar presenteren we maar liefst twintig premières. Veel van deze voorstelling zijn speciaal voor Over het IJ Festival op locatie gemaakt; ergens op de NDSM-werf of dieper in Amsterdam-Noord.

Lees verder

Early Bird Over het IJ Festivalbandje nu te koop

16 april 2019

Het Over het IJ Festivalbandje: hét passe-partout voor tien dagen tegendraadse, eigenwijze en vernieuwende voorstellingen van de jongste lichting locatietheatermakers, in en om het festivalhart op de NDSM-werf. Het festivalbandje geeft toegang tot alle voorstellingen van het Zeecontainerprogramma, het Nieuwe Makers Programma en het Atelier. Koop 'm tot 15 mei voor het speciale Early Bird tarief van € 10,-.

Lees verder