Nieuws

Winterpark: wo 26 t/m za 29 februari

7 februari 2020

Van woensdag 26 februari tot en met zaterdag 29 februari veranderen we het Eendrachtspark in een heus Winterpark. Het is een kunstinstallatie, schaatsbaan en ontmoetingsplek in één. Bewoners van Nieuw-West kunnen er hun verhalen, wensen en ideeën om van het park een levendige plek te maken kwijt, ook in de winter!

Lees verder

Nieuwe makers regeling voor LIPS&KNOBEL

20 december 2019

De vlag mag uit! Onze aanvraag voor LIPS&KNOBEL (Sanne Lips en Liesje Knobel) is één van de twaalf door Fonds Podiumkunsten gehonoreerde aanvragen voor de nieuwe makers regeling.

Lees verder

Nieuwe voorstelling van Orkater/Michiel Voet tijdens #OHIJ20

19 december 2019

Eén van de hoogtepunten van #OHIJ14 was De onzichtbare man van Orkater en beeldend kunstenaar Michiel Voet. Voet liet zich voor de voorstelling inspireren door de ontmoeting met een Algerijnse vluchteling die onderdak zocht in zijn atelier op de NDSM-werf. Tijdens #OHIJ20 is het vervolg te zien: De vreemdeling.

Lees verder

Over het IJ Festival zoekt gedreven en ervaren festivalmarketeer

29 oktober 2019

Breng je graag een groot publiek op de been voor bijzondere theaterproducties en een uniek locatietheaterfestival dat middenin de samenleving staat? Houd je van een roerige festivalsfeer en werk je graag samen met collega’s toe naar de uitvoering van een succesvol evenement? Over het IJ Festival zoekt voor de 28e editie van 10 tot en met 19 juli 2020 een gedreven en ervaren festivalmarketeer.

Lees verder

Terugblik Het Atelier 2019

22 oktober 2019

Voor Het Atelier, het traject voor talentontwikkeling van Oerol en Over het IJ Festival, nodigen we jaarlijks makers uit om hun eigen theatertaal te onderzoeken op locatie. De makers ontwikkelen een blauwdruk van nieuw werk dat zij aan publiek tonen op zowel Terschelling als op NDSM-werf. Bekijk hier een terugblik op afgelope editie.

Lees verder

Weekendtip: Verdedig Noord en Solidariteit in Noord over de gentrificatie van Noord

24 september 2019

De gentrificatie van Amsterdam-Noord is een hot topic. Is de verhipping van Noord een vooruitgang? Of juist niet? En voor wie precies? Dit weekend zijn er twee gratis toegankelijke evenementen rondom dit thema: Verdedig Noord van Massih Hutak tijdens NDSM OPEN op zaterdag 28 september en de publieke discussie Solidariteit in Noord op zondag 29 september.

Lees verder

Eendrachtsparkfestival

1 september 2019

Op zondag 15 september presenteert Over het IJ de eerste editie van het Eendrachtsparkfestival. We brengen hiermee een ode aan de schoonheid van het Eendrachtspark en de kracht van de buurt. 

Lees verder

Over het IJ Festival 2019 zit erop!

14 juli 2019

Over het IJ Festival 2019 zit erop! Makers, gezelschappen, vrijwilligers, publiek en partners: 1.000x DANK! ❤️ #OHIJ19: we gaan je missen. Gelukkig is er Over het IJ Festival 2020 van 10-19 juli. Bekijk een uitgebreide terugblik op onze website.

Lees verder