Nieuws

Op reis door Tuindorp Oostzaan, dwars door de realiteit

2 juli 2019

'Het is heel intiem, je wordt er zelf bij betrokken - echt een ervaring.' Hanneke de Jong en Jonas de Witte praten over Ik Was Hier: een ervaringsdocumentaire en multimediale voorstelling waarin je op reis gaat door Tuindorp Oostzaan met een koptelefoon en iPod.

Lees verder

Making-of De Managers

25 juni 2019

Neem alvast een kijkje bij de totstandkoming van De Managers van La Isla Bonita: een voorstelling over vergaderen, macht en... hobby horsing.

Lees verder

Making-of Don't Wanna Fight

19 juni 2019

In deze making-of movie nemen we je mee naar een repetitie van Don't Wanna Fight, de nieuwe voorstelling van YoungGangsters en DOX, die in première gaat tijdens #OHIJ19.

Lees verder

Twintig premières tijdens Over het IJ Festival 2019

3 juni 2019

Over het IJ Festival staat voor spannend, nieuw werk van de jongste lichting locatietheatermakers én van gevestigde makers die de afgelopen jaren doorgroeiden binnen ons programma. Dit jaar presenteren we maar liefst twintig premières. Veel van deze voorstelling zijn speciaal voor Over het IJ Festival op locatie gemaakt; ergens op de NDSM-werf of dieper in Amsterdam-Noord.

Lees verder

Early Bird Over het IJ Festivalbandje nu te koop

16 april 2019

Het Over het IJ Festivalbandje: hét passe-partout voor tien dagen tegendraadse, eigenwijze en vernieuwende voorstellingen van de jongste lichting locatietheatermakers, in en om het festivalhart op de NDSM-werf. Het festivalbandje geeft toegang tot alle voorstellingen van het Zeecontainerprogramma, het Nieuwe Makers Programma en het Atelier. Koop 'm tot 15 mei voor het speciale Early Bird tarief van € 10,-.

Lees verder

Over het IJ Festival 2019: eerste namen zijn bekend!

19 maart 2019

Het stond natuurlijk al lang in je agenda: van 5 tot en met 14 juli is alweer de zevenentwintigste editie van Over het IJ Festival. Daar kun je nu de eerste namen van optredende gezelschappen en makers aan toevoegen. Medio mei is het volledige programma bekend en start de kaartverkoop via overhetij.nl.

Lees verder