Nieuws

Over het IJ Festival 2019 zit erop!

14 juli 2019

Over het IJ Festival 2019 zit erop! Makers, gezelschappen, vrijwilligers, publiek en partners: 1.000x DANK! ❤️ #OHIJ19: we gaan je missen. Gelukkig is er Over het IJ Festival 2020 van 10-19 juli. Bekijk een uitgebreide terugblik op onze website.

Lees verder

Video-interview Kim Karssen en Florian Myjer

11 juli 2019

'Wat zou er gebeuren als we vandaag de dag zouden gaan leven als de Bloomsbury Group?' Kim Karssen en Florian Myjer vertellen over Bloomsbury, waarin ze het gedachtegoed van de Bloomsbury Group toepassen op hun eigen leven.

Lees verder

3 down, 7 to go!

8 juli 2019

Het openingsweekend zit erop, nog een hele week Over het IJ Festival 2019 te gaan. Het was druk, zonnig, feestelijk, theatraal, dansbaar, spannend, avontuurlijk en boven alles: het smaakte naar meer. Over het IJ Festival 2019 duurt nog tot en met zondag 14 juli: we zien jullie graag terug! 

Lees verder

Bekijk de WK-finale op groot scherm in het festivalhart

6 juli 2019

Zondag vanaf 17.00 uur bekijk je live de WK-finale op groot scherm in Sexyland in ons festivalhart. Tussen de doelpunten door geniet je van de lekkerste biertjes van Vedett en een roerige festivalsfeer. Uitgekeken? Bij winst hebben we iets leuks voor je: een dagfestivalbandje voor maar € 6,- met een biertje van het huis. Forza!

Lees verder

My name before Naomi

6 juli 2019

My name before Naomi is het persoonlijke verhaal van Naomi Namutebi over haar leven in Uganda, waarom ze naar Nederland kwam en wat er toen gebeurde. In dit filmpje vertelt ze meer over de voorstellijng, die 6, 7, 13 en 14 is te zien op locatie in Stadsdeelkantoor Amsterdam-Noord.

Lees verder

Opbouwfilmpje Over het IJ Festival 2019

3 juli 2019

De opbouw van Over het IJ Festival 2019 is in volle gang! Vrijdag 5 juli trappen we onze 27e festivaleditie af in ons festivalhart op de NDSM-werf. Kom alvast in de festivalstemming met dit opbouwfilmpje, inclusief beelden van La Isla Bonita, Lotte Rischen, Lotte Boonstra, Tamar Blom, Sheralynn Adriaansz, Warre Simons, Igor Vrebac, Bart van de Woestijne en Anneleen De Smedt.

Lees verder

Verdiepingsprogramma

2 juli 2019

Het verdiepingsprogramma van Over het IJ Festival verbindt en verdiept belangrijke thema’s uit het programma. Het bestaat uit drie Specials, nagesprekken geleid door Hella Godee, Khadija Massaoudi en Laura Minderhoud, een vechtworkshop van YoungGangsters & DOX en rondleidingen door het depot van NEMO Science Museum.

Lees verder