Nieuws

We zijn van start! Vijf dagen lang voorziet Over het IJ je van een divers online én offline programma

15 juli 2020

Het is vandaag 15 juli en dat betekent dat de coronaproof-versie van Over het IJ is begonnen! Aankomende vijf dagen zullen we jullie blootstellen aan vele variaties van kunst: een fotoserie, een videoclip, offline theater, een animatie, podcasts en ga zo maar door. Dit is allemaal te volgen via de website, onze social media of, dat wat we zo gemist hebben: live op locatie. 

Lees verder

Over het IJ gaat ook door in 2020: nieuw maandelijks programma vanaf 15 juli

6 juli 2020

Geen Over het IJ Festival dit jaar helaas, maar wij laten ons niet stoppen! Vanaf 15 juli presenteren we een maandelijks coronaproof programma op locatie in en om het NDSM Theater. Met van 15 tot en met 19 juli live voorstellingen van Nineties Productions en Eef van Breen Group (in de Tolhuistuin) en een online programma van o.a. Bart van de Woestijne en Likeminds/ Joeri Heegstra, Iona&Rineke en Abhishek Thapar. Het programma van 15 tot en met 19 juli zal onder andere bestaan uit makers die eigenlijk met hun voorstellingen zouden staan op Over het IJ Festival 2020. Zij laten nu op alternatieve wijze zien waar ze mee bezig zijn (geweest). 

Lees verder

Koop nu je tickets voor Memento Mori van Nineties Productions

16 juni 2020

Samen met Theater Bellevue presenteren we 15 tot en met 19 juli onze eerste theatervoorstelling sinds het uitbreken van de coronacrisis: Memento Mori, een online rouw-resort dat zowel offline in het NDSM Theater als online via een livestream is te bezoeken. Trek je badjas en slippers aan en ga mee op staycation. Emotioneel detoxen was nog nooit zo leuk én makkelijk!

Lees verder

Mick Stevens per 1 mei zakelijk leider Over het IJ

30 april 2020

We zijn blij en trots om te melden dat Mick Stevens per 1 mei start als zakelijk leider van Over het IJ. Mick is sinds mei 2019 al junior zakelijk leider van Over het IJ en groeide sindsdien door binnen onze organisatie. In Mick hebben we een bevlogen, betrokken, inventieve, energieke en precieze zakelijk leider gevonden, een grote aanwinst voor ons team.

Lees verder

Over het IJ Festival en het coronavirus

19 maart 2020

Net als jullie zijn we erg geschrokken van alle recente gebeurtenissen rondom het coronavirus. We leven ontzettend mee met alle festivals, theaters en andere podia die hun evenementen komende weken hebben moeten annuleren, en de vele makers en gezelschappen die hun werk niet kunnen maken of uitvoeren. Een speciale shout-out gaat naar onze partner in talentontwikkeling Festival Cement, dat 20 t/m 28 maart zou plaatsvinden.

Lees verder

Winterpark: wo 26 t/m za 29 februari

7 februari 2020

Van woensdag 26 februari tot en met zaterdag 29 februari veranderen we het Eendrachtspark in een heus Winterpark. Het is een kunstinstallatie, schaatsbaan en ontmoetingsplek in één. Bewoners van Nieuw-West kunnen er hun verhalen, wensen en ideeën om van het park een levendige plek te maken kwijt, ook in de winter!

Lees verder

Nieuwe makers regeling voor LIPS&KNOBEL

20 december 2019

De vlag mag uit! Onze aanvraag voor LIPS&KNOBEL (Sanne Lips en Liesje Knobel) is één van de twaalf door Fonds Podiumkunsten gehonoreerde aanvragen voor de nieuwe makers regeling.

Lees verder